• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Denizli Haberleri
  3. Büyükşehir doğa ve çevreye sahip çıkıyor
Denizli Haberleri
Yayınlanma: 13 Mart 2017 - 17:00

Büyükşehir doğa ve çevreye sahip çıkıyor

Geçen yıl 5 bin kilogramın üzerinde atık pil toplayarak milyonlarca ton toprak ve suyun kirlenmesini engelleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, doğa ve çevreye sahip çıkmaya devam ediyor.

Denizli Haberleri
13 Mart 2017 - 17:00
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Büyükşehir doğa ve çevreye sahip çıkıyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi, TAP işbirliğiyle merkez ve ilçelerdeki okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik "Atık Pil Eğitim Semineri" düzenledi.

Çevre duyarlılığı konusunda yaptığı projelerle Türkiye'ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) işbirliğiyle merkez ve ilçelerdeki okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik "Atık Pil Eğitim Semineri" düzenledi. Bir süre önce ilçelerde başlattığı eğitimleri tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, merkezde ise son semineri Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirdi. Seminere, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran,  TAP Proje Sorumlusu Diyem Özer ile eğitimciler katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, seminerde yaptığı konuşmada, atık pillerin toplanmasının önemine değinerek, bugüne kadar konuyla ilgili toplumun birçok kesimine yönelik konferans ve eğitimler düzenlediklerini söyledi.

HEDEF 6 BİN KİLOGRAM ATIK PİL

Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında Denizli’de toplam 5280 kilogram atık pil toplandığını ve 2017 yılındaki hedeflerinin 6000 kilogram olduğunu belirterek, "Çevre konusunda başarılı çalışmalarımız devam ediyor, bu konuda ödüller aldığımızı da biliyorsunuz. Bu konudaki bakış açımızı siz değerli eğitmenlerimizin sayesinde ilçelerdeki öğrencilerimize de yayacağız” dedi. Basit bir enerji kaynağı olan pil içindeki ağır metal atıklarının çevreye çok ciddi zararı olduğuna dikkati çeken Gökoğlan, “Atık pil hem kaynak sularımızı hem de topraklarımızı ciddi derecede kirletiyor. Sizlere dağıttığımız atık pil kutularını ve broşürleri okullarınıza yerleştirerek çevremizi kirleten bu materyalleri toplayabiliriz. Bu şekilde hep beraber çevre temizliğine katkıda bulunabiliriz. Ben sizlere hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

PİLLERİ SICAKTAN UZAK TUTUN

TAP  Proje Sorumlusu Diyem Özer ise pillerin kullanımı ve çevreye zararları ile ilgili bir sunum yaptı. Özer, “Piller günlük hayatımızın kaçınılmaz bir parçasıdır. Hizmet ömrünü tamamladıktan sonra atarız. Ancak pillerin atık hale geldikten sonra da reaksiyonu devam eder. Sıcaklık pilin içindeki kimyasal reaksiyonu artırır. Bu nedenle pillerimizi sıcaktan uzak tutmalıyız. Hayatımızın vazgeçilmezi olan pillerin çevre felaketine sebep olmasını engellemek istiyorsak diğer atıklardan ayrı toplayıp pil toplama kutularına bırakmalıyız" dedi. Sunumun ardından seminere katılan eğitimcilere atık pil ile ilgili broşür, eğitim CD’leri ve atık pil toplama kutuları verildi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
EMEKLİLER DENİZLİ’DE ALANLARA İNDİ:  “SİYASİ İKTİDARA SESLENİYORUZ” ÇIĞLIĞI YÜKSELDİ
EMEKLİLER DENİZLİ’DE ALANLARA İNDİ:  “SİYASİ İKTİDARA SESLENİYORUZ” ÇIĞLIĞI YÜKSELDİ
Denizli’nin antik kentlerinde çalışmalar sürüyor
Denizli’nin antik kentlerinde çalışmalar sürüyor
Denizli'de Cumhuriyetin 102. Yılı Kutlamalar Coşkuyla Başladı
Denizli'de Cumhuriyetin 102. Yılı Kutlamalar Coşkuyla Başladı
Böcekli Yemek Skandalı: Erdoğan İtiraf Etti, Vali Sessiz Kaldı, Olay Bir Özürle Kapatıldı
Böcekli Yemek Skandalı: Erdoğan İtiraf Etti, Vali Sessiz Kaldı, Olay Bir Özürle Kapatıldı
GENÇ MUCİTLER HERKESİ ŞAŞIRTTI
GENÇ MUCİTLER HERKESİ ŞAŞIRTTI

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim