''Dededen toruna'' yıllarca sloganıyla dedesinden öğrendiği meslek olarak şerbetçilik yapan Hasan Tosun şerbetin neden bu kadar sevildiğini ve tadının neden bu kadar güzel olduğunun sırrını açıkladı. Müşterilerinin şerbetin ne kadar güzel tadı olduğunu ve müşteriler başka yerlerde şerbetin böyle tadı olmadığını sırrını soranlara meslek sırrı diyen Tosun Çal kumral mesire alanında su doldururken yakalandı. Tosun, ''Ben dedemden böyle öğrendim. Çeşme suyu veyahut hazır su kullanmıyorum. Kumral Mesire Alanında sürekli temiz doğal su akıyor, ilçemiz olarak bu suyun tadını herkes beğeniyor, kimi zaman bu sudan doldurup şehre götürenler bile oluyor. Çünkü hem doğal hemde suyun tadı çok nefis ayrıca dedem bana üzüm bağını iyi bak o senin ham madden derdi. Çünkü bağda Çal karası üzümü yetiştirip pekmez yapıp hakiki Çal karası pekmezi şerbeti yapıp satıyorum. Diğer yandan ise tarlada vişne ağaçlarım var vişnemizi oradan toplayıp vişne şurubu yapıyoruz. Ayrıca kışın karı kar kuyumuzda depolayıp yazın kar kuyumuzdan çıkartıyoruz. Doğal şerbetimizi halkımız ve müşterilerimiz beğeniyor ve çok memnun.'' dedi.
Çal
17 Haziran 2019 - 14:25
Güncelleme: 17 Haziran 2019 - 14:51
DEDESİNİN 50 YILLIK SIRRINI AÇIKLADI
Çal ilçesinde 50 yıldır şerbet işi yapan şerbetçi İbrahim'in 50 yıllık sırrını torunu açıkladı.
Çal
17 Haziran 2019 - 14:25
Güncelleme: 17 Haziran 2019 - 14:51
İlginizi Çekebilir