• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cemilem Türküsüyle Hayır dediler
Siyaset
Yayınlanma: 28 Şubat 2017 - 06:27

Cemilem Türküsüyle Hayır dediler

Denizli'de kendilerine 'Memleket Sevdalıları' adını veren bir grup, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği referandum una 'hayır' demek için Cemilem isimli türküye kendilerine özgü bir yorum katarak klip çekti.

Siyaset
28 Şubat 2017 - 06:27
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Cemilem Türküsüyle Hayır dediler
16 Nisan'daki anayasa değişikliği referandum u öncesinde Türkiye'nin farklı noktalarında, 'evet' veya 'hayır' oyu kullanılması için farklı yöntemlerle çağrılar sürüyor. Bunlardan biri de Denizli'de ortaya çıktı. Referandumda 'hayır' demek için bir araya gelen ve kendilerine Memleket Sevdalıları adını veren 20 kişilik bir grup, Cemilem türküsüne kendilerine has bir düzenleme yaparak, klip çekti. Dış ve iç mekan çekimlerinin yer aldığı klipte, sözleri değiştirilen Cemilem türküsünün eşliğinde halk oyunları gösterisine yer verildi. AK Parti iktidarı döneminde meydana gelen toplumsal olaylar klipte işlenirken, klipte yer alan oyuncuların ellerindeki 'hayır' yazılı teflerle oynaması dikkat çekti.

Cemilem türküsünü yorumlayarak klip çekme fikrini ortaya atarak grubu bir araya getiren ve yerel seçimlerde Merkezefendi Belediye Başkan adayı olan CHP'li Arif Balkanay, anayasa değişikliğinin ülkenin geleceği için yararlı olmadığını, ortaya attığı fikir etrafında birleşen 20 kişiyle birlikte iki hafta süren çalışmalar sonucunda Cemilem türküsünü düzenleyip referandum da hayır klibi çektiklerini söyledi.

Ekip arkadaşlarını tamamen amatör olduğunu ve gönüllülük esasına göre çalıştığını aktaran Balkanay, Türkiye'nin durumunun ortada olduğunu, ülkeyi yönetenlerin toplumu kutuplaştırdığını söyledi. Amaçlarının referandum sürecinde toplumun fotoğrafını çekmek olduğunu dile getiren Balkanay, "Referandum öncesi Türkiye'ye mal olmuş Cemilem Türküsü'yle 'Ne yapabiliriz gari?' diye düşündük. Aklımıza bu fikir geldi. 15 gün boyunca çalıştık. Herkes amatördü ancak profesyonel bir ruh ile çalıştık. Sadece CHP'liler değil, farklı partilere mensup arkadaşlarımız da vardı. Daha aydınlık bir Türkiye için bir tuğla koyabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Referandumda hayır klibinde şu sözler yer alıyor:

"Tam 15 yıl oldu siz iktidara geleli / Evvel terör birdi, sizinle buldu binleri / Biz çok iyi biliyoruz, sizin tutmadığınız sözleri / Biz çok iyi biliyoruz sizin girmediğiniz inleri / Haydi gari Türkiye, son verelim kötü gidişe / Kararını verelim, şimdi hayır diyelim biz bu işe / İşsizlik, açlık hep milleti sömürdü / İflas eden esnaf krediyle süründü / Euro, altın, dolar sanki kalktı arşa yürüdü / Yastık altı paralar faizlerde bitti, çürüdü / Haydi gayri Türkiye son verelim kötü gidişe / Kararını verelim, şimdi hayır diyelim milletçe / Tek adama karşı demokrasi nimet hayatta / İnsanlığa karşı hayır diycez gari sandıkta / Saltanata karşı hayır deycez gari sandıkta / Haydi gari Türkiye son verelim kötü gidişe / Kararını verelim, şimdi hayır diyelim biz bu işe."

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Vatan Partisi Denizli'de TRÇİ İttifakını Masaya Yatırdı:
Vatan Partisi Denizli'de TRÇİ İttifakını Masaya Yatırdı: " Seçenek Değil, Zorunluluk"
CHP Kurmaylarından Honaz Belediye Başkanı Kepenek'e Destek Ziyareti
CHP Kurmaylarından Honaz Belediye Başkanı Kepenek'e Destek Ziyareti
Denizli Vekili Öztürk'ten Tapu Düzenlemesine Meclis'te Sert Tepki,
Denizli Vekili Öztürk'ten Tapu Düzenlemesine Meclis'te Sert Tepki, "86 Milyonun Hakkı Söz Konusu"
TBB'DE MEKTUP KRİZİ: ÇAVUŞOĞLU,
TBB'DE MEKTUP KRİZİ: ÇAVUŞOĞLU, "BU TERAZİ HEPİMİZİ TARTAR"
İşyerinde av tüfeğiyle öldürüldü
İşyerinde av tüfeğiyle öldürüldü

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim