Denizli’nin Sarayköy ilçesinde yürek burkan bir şiddet vakası yaşandı. Henüz 2 yaşında olan Aren bebek, darp edilmekle kalmadı; ısırıldı, yakılmaya çalışıldı, duvara fırlatıldı… Olayın ardından gözaltına alınan anne S.B.D.’nin, saldırgan sevgilisi S.D. ile birlikte sorumlu tutulduğu iddia edildi. Minik Aren’in başında travma, vücudunda darp izleri, kolunda kırık tespit edildi.
İddiaya göre anne S.B.D., darp edilen oğlunu Sarayköy Devlet Hastanesi’ne götürdü. Hastane personeli, bebeğin vücudundaki ağır darp izlerinden şüphelenerek hemen polis ekiplerine haber verdi. Aren bebeğin sağ gözü kapanmış, kolu kırılmış, vücudu morluklarla kaplıydı. Tedavisi sırasında minik bedende ısırık ve yakma izleri de bulundu.
Aren bebek, Sarayköy’den Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Ortopedi polikliniğinde ameliyat edilmesine karar verilen bebek, hayati tehlikeyi atlattıktan sonra taburcu edilerek devlet korumasına alındı. Şu an Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde olan Aren, önümüzdeki günlerde ameliyata alınacak.
Şiddetin gölgesinde gözaltılar
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, hem anne S.B.D. hem de onun erkek arkadaşı S.D. gözaltına alındı. İfadesinde çocuğunu erkek arkadaşının darp ettiğini söyleyen anne, sorumluluğu üzerinden atmaya çalışsa da kamuoyu vicdanı sarsıldı.
Bakanlık devrede: “Takipçisi olacağız”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise çocuğun tedavi sürecinin ardından koruma altına alınacağı belirtilerek, "“Olayın emniyet birimlerine intikal etmesiyle birlikte il müdürlüğü ekiplerimiz derhal harekete geçmiştir. Haberlere konu olan çocuğumuzun hastanedeki tedavi süreci devam etmektedir. Tedavi sonrası devlet korumasına alınacaktır. Bakanlık olarak adli sürece müdahil olacağız ve evladımızın hakkını hukuk önünde arayarak, sorumluların en ağır cezayı almasının takipçisi olacağız.” açıklaması yapıldı.






