Toplam kırmızı et
üretimi kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre yüzde 23,5, bir
önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,1 oranında azaldı. Toplam kırmızı et
üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 185 bin
324 ton olarak gerçekleşti.
Sığır eti üretimi 239 bin
703 ton olarak tahmin edildi
Sığır eti üretimi bir
önceki çeyreğe göre yüzde 21,8, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,8
oranında azaldı.
Koyun eti üretimi 17 bin
902 ton olarak tahmin edildi
Koyun eti üretimi bir
önceki çeyreğe göre yüzde 37,3, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 31,2
oranında azaldı.