• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. 65 kilo verdi yüzünü Devlet Hastanesi'nde gerdirdi
Sağlık
Yayınlanma: 20 Haziran 2018 - 12:28

65 kilo verdi yüzünü Devlet Hastanesi'nde gerdirdi

Hızlı şekilde 65 kilo veren ve yüzünde boynunda sarkmalar oluşan 35 yaşında ki hasta, Denizli Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Zeybek tarafından gerçekleştirilen yüz ve boyun germe operasyonu ile bu sarkmalardan kurtuldu. Operasyon hakkında bilgi veren Uz. Dr. Zeybek, Denizli Devlet Hastanesi’nde hızlı iyileşme süreci olan ağrısız, memnuniyet oranı yüksek bu ameliyatları yaptıklarını söyledi.

Sağlık
20 Haziran 2018 - 12:28
3 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
65 kilo verdi yüzünü Devlet Hastanesi’nde gerdirdi
Daha önce tüp mide operasyonu geçiren ve hızlı şekilde 65 kilo verdiği için yüzünde, boyunda ve vücudunda sarkmalar meydana gelen hasta 35 yaşında ki Nurgül Güldal’ın, bu sarkmalardan kurtulmak  için Polikliniğe başvurduğunu dile getiren Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Zeybek, başarılı bir yüz ve boyun germe operasyonu ile bu sarkmaları düzelttiklerini söyledi. Zeybek: “Hastamızda çene hiç belirgin değildi ve ‘ben çenemi görmek istiyorum’ talebi ile bize başvurdu. Bizde yaptığımız operasyon ile kulak önünden ve arkasını dolaşarak gıdı ve boyunda ki sarkmayı kulak arkasına toparladık. Orada ki deri fazlasını da kulak önüne toparladık. Yüz germe operasyonlarında aynı seansta boyun germe, gıdı alınması, üst ve alt göz kapağı estetiği, şakak germe, alın ve kaş kaldırma operasyonları yapılmaktadır. Ameliyat süresi tekniğin değişmesine ve ek operasyonlara bağlı olarak 2-4 saat sürmektedir. Ameliyat sonrası ertesi gün deri altındaki kanı dışarı boşaltan drenler alınır. Bir hafta boyunca antibiyotik ve gerekirse ağrı kesici kullanılabilir. Hastalarımız, 1-2 gün hastanede yattıktan sonra taburcu olabilmektedir. 10 gün boyunca yüz maskesi kullandıktan sonra hastalar, hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Yüzde oluşan morluk ve şişlik, ilk 10 günde büyük çoğunluğu geçer. Ama yüzün tam oturması ve şişliklerin geçmesi 3-6 ayı almaktadır. Hastalarda belirgin bir iz kalmamaktadır. Bütün izler kulağın arkası ve önüne, göz kapağının içine veya kirpiklerin altına saçın içine yerleştirilmektedir. İlk günden itibaren yüzdeki diriliği ve yumuşaklığı hastalarımız fark etmekte ve her türlü mimik hareketini ilk günden itibaren yapabilmektedirler. Önemli olan derinin gerilmesi değil deri altındaki smas dediğimiz derin doku, kas zarı ve bağ dokusunun gerilmesidir. Deri sadece bu dokuları örtmek için araç olarak kullanılmaktadır” diye konuştu.

Yüzdeki estetik ile amacın zamanla aşağı doğru düşen yüzü eski bölgesine geri koymak olduğunu dile getiren Zeybek, şöyle konuştu: “Her hasta aynı şekilde yaşlanmamaktadır. Hastanın ne kadar sigara içtiği, güneş altında durduğu süre, stres, uykusuzluk ve genetik yüzün dinamiklerinin değişmesinde çok önemli sebeplerdir. Hastaların yer çekimine ve yüzün izin verdiği doğrultudaki vektörleri çizip ona göre yüzü yukarı ve dışa doğru kaldırıyoruz. Ameliyatlarda çok nadir istenmeyen durumlar, komplikasyonlar oluşabilir. Bunlar; cilt altında kanama (koyulan drenlerle bunu engelliyoruz), yüzde asimetri (Çoğu insanın yüzü asimetrik yapıdadır. Daha önce gençlikte fark edilmeyen yüzdeki asimetriler yüz gerildiğinde ortaya çıkabilir, bu durum aşırı fark edilmemekle birlikte nadiren ortaya çıkan bir durumdur), cilt kayıpları, nekrozları (cildi neredeyse hiç germediğimiz için oluşması son derece azdır). Sonuç olarak yüz germe operasyonu cerrah için zor ve uğraştırıcı, hasta için kolay ve hastanın moralini, kendine güvenini çok artıran bir operasyondur. İyi eller altında gayet güvenli, hızlı iyileşen, izi neredeyse kalmayan bir operasyon olduğu için hastalar mini yüz germeden, tam yüz ve boyun germeye kadar uzanan bir perspektif aralığında istedikleri ameliyatı olabilirler” dedi.

Cildinde oluşan sarkmadan kurtulduğu için mutlu olduğunu ifade eden hasta Nurgül Güldal ise ameliyat sonrası yüzünde ödem, şişlik, morluk ve gerginlik gibi hiçbir durumun olmadığını, yüz ile boynunun yumuşacık olduğunu söyledi. Güldal: “Ameliyat sonrası 10 gün kadar yüz korsesi taktım. 10 günden sonra ne ağrım ne de morluk kaldı. Şu anda çok mutluyum. Doktorumuza, hastanemize ve tüm emeği geçen sağlık ekibimize çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi:
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi: "Mücadele Edeceğiz"
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Pro. Dr. Gökhan Önem:
Pro. Dr. Gökhan Önem: "Gerçek Tıp Bayramı, Sorunlar Çözülünce Olacak"
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
BU FAYTONU AT ÇEKMİYOR
BU FAYTONU AT ÇEKMİYOR

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim