Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yürek burkan bir olay yaşandı. 86 yaşındaki Ziya Ertuna, abdest almak için gittiği lavabodan bir daha geri dönemedi. Yakınları tarafından hareketsiz halde bulunan Ertuna'nın hayatını kaybettiği belirlendi.
Olay, Saraylar Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki bir iş hanında saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, iş hanında esnaflık yapan yakınlarını ziyarete gelen Ziya Ertuna, namaz hazırlığı için lavaboya gitti. Ancak aradan geçen zamana rağmen geri dönmemesi üzerine yakınları endişelenerek lavaboya yöneldi.

Kapıyı açtıklarında acı manzara ile karşılaştılar. 86 yaşındaki yaşlı adam, lavabonun zemininde hareketsiz yatıyordu. Hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yapılan kontroller sonucunda Ertuna’nın yaşamını yitirdiğini belirledi.
Polis ekipleri olay yerinde detaylı inceleme yaparken, Ziya Ertuna’nın cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Ertuna'nın ani ölümü, hem ailesini hem de iş hanındaki esnafı derin bir üzüntüye boğdu. Yaşlı adamın daha birkaç dakika önce dimdik ayakta olduğunu, kimseye zararı olmayan, sevilen biri olduğunu ifade eden yakınları, “Sadece abdest almaya gitmişti…” diyerek gözyaşı döktü.




