• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. İYİ Parti
  3. Akışık; Kale'deki cinsel taciz olayı ile ilgili Belediye Başkanı neden sessiz?
İYİ Parti
Yayınlanma: 22 Eylül 2022 - 00:10

Akışık; Kale'deki cinsel taciz olayı ile ilgili Belediye Başkanı neden sessiz?

İYİ Parti
22 Eylül 2022 - 00:10
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Akışık; Kale'deki cinsel taciz olayı ile ilgili Belediye Başkanı neden sessiz?

Denizli’de dün kamuoyu gündemine gelen Kale Belediyesi’ndeki görevli bir memurun kadın çalışanlara taciz iddiasının ardından İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık Kale’ye gitti. Taciz mağduru olan kadın çalışanı ve ailesini ziyaret eden Başkan Akışık, “Her zaman yanındayız” mesajı verdi.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık ve aralarında hukukçuların da olduğu heyet Kale Belediyesi’nde gerçekleşen taciz iddiasının mağduru kadın çalışanı ziyaret etti. Oldukça üzgün ve stresli olan aile Başkan Akışık’ın ziyareti ile duygu dolu anlar yaşadı. Yaşadıkları psikolojik baskıyı anlatırken göz yaşlarına hakim olamayan taciz mağduru kadın çalışan, “Bir kadın olarak beni çok iyi anladığınızı biliyorum. Bu desteğiniz benim için çok değerli” dedi.

Ziyaretin ardından açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık, yaşanan olayların hem Kale hem de Denizli için utanç verici olduğunu vurguladı. Kale Belediyesi’nde zabıta memuru olarak çalışan S.D.’nin kadın personelleri mesajla ve fiziki olarak taciz ettiği iddiasının kabul edilemez olduğuna değinen Başkan Akışık; “Kadın personellere uygulandığı iddia edilen taciz şahsi değil, kurumsal ve toplumsal bir sorun olarak ele alınmalıdır” dedi.

İddiaların arasında Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç’ın sessiz kaldığı da yer almıştı. Belediye Başkanının olaya müdahale etmediği iddialarını da değerlendiren Başkan Raziye Akışık; “Dün gündeme gelen taciz iddiası ve bu konuda AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç’ın konuya ilgisizliği, hatta “Beni ilgilendirmez” yanıtı verdiği iddiası hem kadın olarak hem de siyasi bir partinin il başkanı olarak her yönüyle çok üzücü. Bir belediye başkanının asli görevlerinin başında ilçesinin ve personellerinin huzuru yer alır. Ancak bir belediye başkanı düşünün ki kendi kadın personelinin yine bir başka personelinin taciz iddiası karşısında kayıtsız kalacak… Kendi personelini koruyamayan bir başkan, kendi ilçesinin haklarını nasıl koruyacak, hemşehrilerinin huzurunu nasıl sağlayacak? Toplumsal olarak korumamız gereken kitleyi; kadınlarımızı ve çocuklarımızı Kale’de bu zihniyetteki bir yerel yönetime mi emanet edeceğiz?” şeklinde konuştu.

Kale Belediyesi’nde yaşandığı iddia edilen olayın büyük bir utanç olduğunu söyleyen Başkan Akışık; “Tacize uğradığı iddia edilen arkadaşımızla ve ailesi ile görüştüm. Taciz mağduru kadın kardeşim ve bizzat Belediye Başkanınından ‘Beni ilgilendirmez’ yanıtını alan eşi hem çok üzgün, hem de çok öfkeli. Bu olayda taciz eden zabıta memuru ne kadar suçlu ise; haksızlığa karşı susan belediye başkanı da o kadar suçludur” şeklinde konuştu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Genel Başkan Yardımcısı Ayyüce Türkeş Taş'tan TÜİK ve Enflasyon çıkışı
Genel Başkan Yardımcısı Ayyüce Türkeş Taş'tan TÜİK ve Enflasyon çıkışı
YASİN ÖZTÜRK İYİ PARTİ'DE GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE BAŞLADI
YASİN ÖZTÜRK İYİ PARTİ'DE GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE BAŞLADI
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı.
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı.
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk GİK Üyeliğine Seçildi
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk GİK Üyeliğine Seçildi
Belediye personeli tacizden tutuklandı
Belediye personeli tacizden tutuklandı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim