• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Çal
  3. AKP Çal'da da Algı Peşinde: Belevi'nin 6 Yıllık Tozunu CHP'ye Yüklemeye Kalktı
Çal
Yayınlanma: 25 Eylül 2025 - 11:46
Güncelleme: 25 Eylül 2025 - 12:03

AKP Çal'da da Algı Peşinde: Belevi'nin 6 Yıllık Tozunu CHP'ye Yüklemeye Kalktı

Çal
25 Eylül 2025 - 11:46
Güncelleme: 25 Eylül 2025 - 12:03
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
AKP Çal'da da Algı Peşinde: Belevi'nin 6 Yıllık Tozunu CHP'ye Yüklemeye Kalktı

Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Belevi Mahallesi, yıllardır taş ve kum ocaklarının yarattığı toz bulutlarıyla nefes almakta zorlanıyor. Ancak CHP’yi suçlamaya çalışan AKP Çal İlçe Başkanı Alper Çağatay Halatçı’nın paylaşımı, belgeler ve muhtarın çelişkili sözleriyle çöktü. Gerçekler, 2020’de AKP döneminde verilen izinleri işaret ediyor.

Halatçı’nın Algı Operasyonu Çöktü

Belevi’de kamyonların yarattığı yoğun toz bulutları, mahalle halkının hayatını yıllardır kabusa çeviriyor. Mahalle Muhtarı Ali Aydemir’in çekip sosyal medyada paylaştığı video, sorunu bir kez daha gündeme taşıdı. Ancak AKP Çal İlçe Başkanı Alper Çağatay Halatçı, bu görüntüler üzerinden CHP’li belediyeleri hedef alarak “Hizmet yok, yollar yapılmıyor!” diyerek algı operasyonuna girişti.

Muhtarın Çelişkisi, Halatçı’nın Yalanı

Muhtar Aydemir, videoda tozun kaynağını “1 haftalık yeni bir şirket” olarak gösterdi. Ancak bu sözler büyük bir çelişkiyi beraberinde getirdi. Eğer sorun yeni bir şirkete bağlıysa, CHP’li belediyelerin bir haftada sihirli değnekle çözüm üretmesi mi bekleniyor? Eğer sorun yıllardır varsa, o halde muhtar neden gerçeği çarpıtarak “yeni şirket” söylemini öne çıkarıyor?

Halatçı’nın CHP’ye çamur atma çabası, bu çelişkiyle boşa düştü. Belevi’nin tozu yeni değil, Halatçı’nın algı oyunu yeni!

2020’nin İzinleri AKP’nin İmzasını Taşıyor

Belgeler konuşuyor: Belevi’deki taş ve kalker ocaklarının büyük bölümü, 2020 yılında AKP’li belediyeler döneminde verilen izinlerle açıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 faaliyet raporları ve ÇED kayıtları ortada. Kalker ocakları, kırma-eleme tesisleri ve milyonluk projeler, Halatçı’nın partisinin iktidarında başlatıldı.

Bugünkü toz bulutlarının sorumlusu CHP değil, AKP’nin attığı imzalardır. Halatçı’nın kendi partisinin enkazını gizleyip CHP’yi suçlamaya kalkışması, gerçeği değiştirmiyor.

 

Denizli Ekspres, Halatçı’ya ve muhtara soruyor:

  • Belevi, 2020’den beri toz bulutlarıyla boğulurken siz 5 yıldır neredeydiniz?

  • İzinleri veren siz, sessiz kalan yine sizdiniz; şimdi hangi yüzle CHP’yi suçluyorsunuz?

  • Muhtar Aydemir, madem şirket “1 haftalık”, yıllardır süren toz sorununu neden gizlemeye çalışıyorsunuz?

Algıyı Bırakın

CHP’li belediyeler, AKP’nin bıraktığı bu ağır mirası çözmek için uğraşırken; Halatçı’nın sosyal medya şovları ve muhtarın çelişkili sözleri sadece vatandaşın sabrını taşırıyor.

Toz bulutları AKP’nin, algı oyunu Halatçı’nın!

Denizli Ekspres soruyor: 5 yıldır neredeydiniz?

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Çal'da Karne Sevinci Uçurtmalarla Taçlandı
Çal'da Karne Sevinci Uçurtmalarla Taçlandı
Eğitimci Başkan Hakan'dan Velilere ve Çocuklara Önemli Tavsiyeler
Eğitimci Başkan Hakan'dan Velilere ve Çocuklara Önemli Tavsiyeler
Çal Belediyesi ile KAYEG'den Çocuklara Renkli Karne Şenliği
Çal Belediyesi ile KAYEG'den Çocuklara Renkli Karne Şenliği
Çal Belediyespor'da Futbolun Rotası Yeniden Kürşat Taş
Çal Belediyespor'da Futbolun Rotası Yeniden Kürşat Taş
Ulusal ve uluslararası uzmanlar tramvay ve otobüs öncelikli yol üzerine görüşlerini paylaştı
Ulusal ve uluslararası uzmanlar tramvay ve otobüs öncelikli yol üzerine görüşlerini paylaştı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim