Denizli’de siyasi tablo CHP lehine değişmeye devam ediyor. ORC Araştırma Şirketi’nin 20-22 Haziran tarihleri arasında yaptığı son anket, AKP’nin kentteki çözülmesini ve CHP’nin güçlenen halk desteğini bir kez daha ortaya koydu.
Ankette seçmene “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Denizli’den bin 760 katılımcının yer aldığı araştırmaya göre CHP yüzde 38,9 ile birinci parti olurken, AKP yüzde 27,2’ye geriledi. Aradaki fark 11,7 puan.

Yerel seçimlerdeki ağır yenilginin ardından toparlanması beklenen AKP’nin, bırakın toparlanmayı, oy kaybetmeye devam ettiği gözlemlendi. Ekonomi başta olmak üzere artan hayat pahalılığı, genç işsizlik ve halktan kopuk söylemler, seçmenin AKP’ye olan güvenini her geçen gün biraz daha sarsıyor.
MHP yüzde 7, İYİ Parti yüzde 6,2 ve Zafer Partisi yüzde 4,5 oy oranıyla sıralamada yer aldı.
CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı paylaşımda, “CHP, Denizli’de umudun adresi olmayı sürdürüyor. AKP ile aramızdaki fark artık çift haneli. Bizi bu noktaya taşıyan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu daha başlangıç, birlikte yarınları inşa edeceğiz,” dedi.
AKP’nin yıllardır kalesi olarak görülen Denizli’de, halk artık yorgun vaatlerden, bitmeyen krizlerden ve tepeden inme yönetim anlayışından bıkmış görünüyor. ORC anketi, sadece bir oran değil; bir uyanışın, bir yön değişikliğinin somut ifadesi olarak okunuyor.






