• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. DENİZLİ BŞB
  3. Alkışlar Büyükşehir veterinerlerine
DENİZLİ BŞB
Yayınlanma: 09 Nisan 2022 - 13:15

Alkışlar Büyükşehir veterinerlerine

DENİZLİ BŞB
09 Nisan 2022 - 13:15
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Alkışlar Büyükşehir veterinerlerine
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne zehirlenmiş halde getirilen sokak kedisi Büyükşehir Belediyesi veterinerlerinin yoğun mücadelesi ile yeniden hayata döndürüldü.

Hizmete girdiği ilk günden beri sokak hayvanlarına şefkat elini uzatan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eşine az rastlanır bir olay yaşandı. 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü’nde Pamukkale Mahallesi’nde meydana gelen üzücü olayda, vatandaşlar sürekli besledikleri ve Mazotçu adını verdikleri sokak kedisini ölmek üzereyken buldu. Duyarlı vatandaşlar sokak kedisini hemen Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdi. Büyükşehir Belediyesi veterinerleri tarafından müdahalede bulunulan sokak kedisinin zehirlendiği tespit edildi.

Kedinin görüntüsü yürekleri sızlatırken Büyükşehir Belediyesi veterinerleri hemen tedaviye başlayarak can çekişen hayvana acil zehirlenme prosedürü uyguladı. Üç gün süren tedavinin ardından sağlığına kavuşan sokak kedisi yaşadığı bölgeye yeniden bırakıldı.

Erken müdahale önemli
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Elvan Alkaya, 4 Nisan Sokak Hayvanları Koruma Günü’nde yaşadıkları üzücü olayı anlattı. Zehirlenen kediye acil zehirlenme prosedürü uyguladıklarını belirten Alkaya, “Kedimize erken müdahale ettiğimiz için kurtarabildik. İyileşince yeniden yaşadığı bahçeye bırakıldı” dedi.

Zehirlenmelere karşı hayvanların acil olarak kendilerine getirilmesini isteyen Alkaya, konunun mutlaka ilgili kolluk kuvvetlerine ve Tarım ve Orman Müdürlüklerine iletilmesi gerektiğini, erken müdahalenin ise çok önemli olduğunu söyledi.

 
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Yetiştiricinin alın terine Büyükşehir güvencesi
Yetiştiricinin alın terine Büyükşehir güvencesi
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden Öğrencilere Ulaşım Desteği Devam Ediyor! Binlerce Ailenin Bütçesine Katkı Sağlandı
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden Öğrencilere Ulaşım Desteği Devam Ediyor! Binlerce Ailenin Bütçesine Katkı Sağlandı
Dünya çizgileri sergisi 2 Temmuz'a kadar açık kalacak
Dünya çizgileri sergisi 2 Temmuz'a kadar açık kalacak
Büyükşehir DESKİ'den Bekilli'ye 28,5 milyon TL'lik yatırım
Büyükşehir DESKİ'den Bekilli'ye 28,5 milyon TL'lik yatırım
Başkan Örki’den 10 Nisan Polis Haftası Mesajı
Başkan Örki’den 10 Nisan Polis Haftası Mesajı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim