• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Oto tamircilerinde dolu kuyruğu
Ekonomi
Yayınlanma: 08 Mayıs 2023 - 12:51
Güncelleme: 09 Mayıs 2023 - 12:05

Oto tamircilerinde dolu kuyruğu

Ekonomi
08 Mayıs 2023 - 12:51
Güncelleme: 09 Mayıs 2023 - 12:05
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Oto tamircilerinde dolu kuyruğu

Denizli’nin Çameli ilçesinde milyonlarca lira zarara neden olan şiddetli dolu yağışı nedeniyle araçlarda oluşan hasarlar, oto tamircilerinde yoğunluk oluşturdu.

Denizli’de Çameli ilçesi başta olmak üzere birçok çevre ilçede etkisini gösteren şiddetli yağış, hayatını olumsuz yönde etkiledi. Kısa sürede yağmurun yerini ceviz büyüklüğündeki bıraktığı dolu, ekili arazilerin yanı sıra güneş panelleri ve araçların camlarını kırıp, kaportalarında hasar oluşturup, zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu. Hayatı kısa sürede felç eden doluya hazırlıksız yakalanan araç sahipleri, yeni bir yağmur ihtimaline karşı camlarını tamir ettirmek için oto sanayi sitelerine akın etti. Hasarlı araçların tamir edilebilmesi için kaportacılarda randevu sistemine geçilirken, vatandaşlar araç gereçlerinde oluşan zararı gidermeye başladı. Ustalar talepleri karşılamaya çalıştıklarını belirterek, kentteki hasar boyutların çok büyük olduğunu ve yaklaşık 900 yakın aracın hasar aldığını belirtti.
Camlarını kırılan, kaporta ve aydınlatma aksamlarında hasar oluşan araçlarda 15 bin ile 120 bin TL arasında değişen oranlarda maddi kayıp oluştuğu, 300’den fazla evin ise güneş enerjisi panellerinin parçalandığı öğrenildi. Göçük düzeltme işleminin fiyatı ise bin liradan başlayıp, hasar durumuna göre üst sınır belirleniyor.

“20 yıldır sanayide ustayım ve ilk defa böyle bir dolu yağışı gördüm”
İlk defa böyle bir durumla karşılaştığını dile getiren Güngör Güner, “20 yıldır sanayide ustayım ve ilk defa böyle bir dolu yağışı gördüm. Durum içler acısı olduğunu söyleyebilirim. Yaklaşık 80 kişi aradı ama hepsine yardımcı olmaya çalışacağım. Kentteki birçok sanayide kuyruk var. Bizler hızlıca araçtaki zararı tespit edip ve ona göre tamiratı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını ve yağışa karşı önlem almalarını özellikle tavsiye ediyoruz” dedi.

"Her yerde uzun uzun kuyruklar var"
Dolu yağışında aracında hasar oluşan Mahsun Akgün ise “Yağmura hazırlıksız yakalandık ve araçlarımızda maddi hasar oluştu. Biz de bu hasarı gidermek için aracımızı sanayiye tamir ettirmeye getirdik. Fakat sıra bulmak çok zor. Her yerde uzun uzun kuyruklar var. İlçede hayat felç olmuş durumda. Aniden bastıran yağıştan kurtulmak çok zordu. Bundan sonra daha dikkatli olacağız” diye konuştu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Aydem Enerji, Inavitas ve Schneider Electric'ten Şebeke Dijital Dönüşümüne Stratejik İmza
Aydem Enerji, Inavitas ve Schneider Electric'ten Şebeke Dijital Dönüşümüne Stratejik İmza
Fiyatlar Düşünce Vatandaş Koştu: Anpa Gross'ta Yoğunluk Artıyor
Fiyatlar Düşünce Vatandaş Koştu: Anpa Gross'ta Yoğunluk Artıyor
DSO’dan ‘İnsan Kaynaklarında Dijitalleşme ve Bağlılık Odaklı Uygulamalar’ eğitimi
DSO’dan ‘İnsan Kaynaklarında Dijitalleşme ve Bağlılık Odaklı Uygulamalar’ eğitimi
DENİZLİ SANAYİSİ DEMİRYOLUYLA LİMANA BAĞLANIYOR
DENİZLİ SANAYİSİ DEMİRYOLUYLA LİMANA BAĞLANIYOR
7. Uluslararası Denizli Cam Bienali’nde anlamlı final
7. Uluslararası Denizli Cam Bienali’nde anlamlı final

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim