• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Asansör kazasında ölen Zeren Ertaş için PAÜ Öğrencilerinden eylem
Asayiş
Yayınlanma: 28 Ekim 2023 - 22:21

Asansör kazasında ölen Zeren Ertaş için PAÜ Öğrencilerinden eylem

Asayiş
28 Ekim 2023 - 22:21
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Asansör kazasında ölen Zeren Ertaş için PAÜ Öğrencilerinden eylem
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencileri, Aydın'da yaşamını yitiren Zeren Ertaş'ın ölümüne tepki göstermek amacıyla protesto yürüyüşü düzenledi.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'ndaki asansör faciası, üniversitelerde büyük bir üzüntü ve tepkiye neden oldu. Yurtlarda kalan binlerce öğrenci, Zeren Ertaş'ın ölümünü protesto etmek için farklı üniversitelerde eylemler düzenlendi.


Denizli'de de PAÜ öğrencileri, KYK yurtlarında kalan arkadaşlarının ölümünü protesto etmek amacıyla harekete geçti. Yurtların önünde toplanan öğrenciler, toplu bir yürüyüşle Amfi Park'a ilerledi. Amfi Park'ta yapılan konuşmalarda, Zeren Ertaş'ın ölümünün bir cinayet olarak nitelendirildiği ve yurtlarda kalan öğrencilerin can güvenliği ve yaşam koşullarının gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı.


Öğrenciler, "Bu yaşananları hak etmiyoruz. Geçinmek istiyoruz ve insanca yaşamak istiyoruz. Arkadaşlarımızı ölüme sürükleyen sorumluların adaletle yüzleşmesini istiyoruz. Hakkını arayanların karşısına barikatları çekenlere karşı bir arada duracağız" ifadelerini kullandı. Protesto yürüyüşü sırasında, "Katillerden hesabı gençlik soracak, Katil KYK hesap verecek, Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları atıldı.


Zeren Ertaş'ın ölümü, KYK yurtlarında yaşanan sorunlara dikkat çeken öğrenciler,  güvenlik ve yaşam koşullarının iyileştirilmesini talep ettiler.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Devrilen Traktörün Altında Kalan Cemal Yıldırım Kurtarılamadı
Devrilen Traktörün Altında Kalan Cemal Yıldırım Kurtarılamadı
Beyaz Eşya Yüklü Tır Alevlere Teslim Oldu. Ekinler Son Anda Kurtarıldı
Beyaz Eşya Yüklü Tır Alevlere Teslim Oldu. Ekinler Son Anda Kurtarıldı
Sosyal Medya Soruşturmasında Bir Tutuklama: M.K. Cezaevine Gönderildi, 5 Kişiye Adli Kontrol
Sosyal Medya Soruşturmasında Bir Tutuklama: M.K. Cezaevine Gönderildi, 5 Kişiye Adli Kontrol
Bir Ailenin En Acı Arayışı: Oğul Babasını Ölü Buldu
Bir Ailenin En Acı Arayışı: Oğul Babasını Ölü Buldu
CUMHURİYET 100 YAŞINDA
CUMHURİYET 100 YAŞINDA

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim