• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. "Avans yoksa tütün de yok!": Başkanlar isyan etti, üretici sözleşmeleri yırtıyor!
Asayiş
Yayınlanma: 21 Nisan 2025 - 16:35

"Avans yoksa tütün de yok!": Başkanlar isyan etti, üretici sözleşmeleri yırtıyor!

Asayiş
21 Nisan 2025 - 16:35
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
“Avans yoksa tütün de yok!”: Başkanlar isyan etti, üretici sözleşmeleri yırtıyor!

Tavas ve Beyağaç ilçelerinde tütün üreticileri, alım firmalarının bu yıl avans vermeyeceklerini açıklamasının ardından isyan bayrağını çekti. Üreticiye sahip çıkan Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla çiftçilere çağrıda bulunarak, “Avanssız üretim olmaz, sözleşmeleri geri çekin” dedi.

Tütün ekimi için her yıl sezon öncesi üreticiye can suyu niteliğinde avans veren firmaların bu yıl geri adım atması, Ege’nin önemli tütün üretim merkezlerinde tepkiyle karşılandı. Girdi maliyetlerinin her geçen gün arttığını vurgulayan üreticiler, avanssız tarlaya girmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

"Bu düzeni kabul etmiyoruz"

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, üreticilerin emeğini ve alın terini hiçe sayan bu tutum karşısında sessiz kalmayacaklarını belirterek, “Yıllardır alım firmalarıyla çalışan üreticilerimiz bu yıl ilk kez avanssız bırakıldı. Tarlasını sürecek, fidelerini ekecek, işçisini çalıştıracak ama elinde sermaye yok. Bu üretici nasıl ayakta kalsın? Tavas’ta çiftçimizin yanındayız. Bu düzen değişmeden üretim olmayacak” dedi.

"Sözleşmeler iptal edilmeli"

Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün de üreticilerin sırtına yüklenen bu haksız yükü kabul etmediklerini belirterek, “Avanssız ekim, üreticiye ihanettir. Herkesin bildiği gerçeği konuşalım: Avans verilmezse bu insanlar nasıl ekecek? Gübresi, fidesi, sulaması, işçiliği... Bunlar sihirle olmuyor. Biz de çiftçilerimiz gibi sözleşmeleri geri çekiyoruz. Tüm üreticilerimizi haklarını savunmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Hayla; Sözleşmelerimizi Geri Çekiyoruz!

Kala Belediye Başkanı Erkan Hayla da tütün üreticisinin yanında durarak, üreticiye, "Avans yoksa bizler de sözleşmelerimizi geri çekiyoruz. Hepinizi birlikte tepki vermeye davet ediyorum" dedi. 

Üretici tek ses: Destek yoksa ekim yok

Tütün üreticileri de iki belediye başkanının açıklamalarına destek verirken, bu yıl tütün tarlalarının boş kalabileceği uyarısında bulundu. Üreticiler, alım firmalarına seslenerek, “Bu yıl ya destek verirsiniz, ya da ekim olmaz” mesajı verdi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Zıpkınla Av İçin Daldığı Baraj Gölünden Cansız Bedeni Çıktı
Zıpkınla Av İçin Daldığı Baraj Gölünden Cansız Bedeni Çıktı
"Zıpkınla Suya Daldı, Bir Daha Çıkmadı! Adıgüzel Barajı’nda Umutlu Bekleyiş"
Acıpayam Suçatı Mahallesi'nde Yangın Paniği: Köylüler Traktörlerle Alevlerin Önünü Kesti
Acıpayam Suçatı Mahallesi'nde Yangın Paniği: Köylüler Traktörlerle Alevlerin Önünü Kesti
Avukatlara Operasyon: Baro Binasında Arama Yapıldı, 12 Avukat Gözaltına Alındı
Avukatlara Operasyon: Baro Binasında Arama Yapıldı, 12 Avukat Gözaltına Alındı
Eski polis dehşeti! İş yeri sahibini vurdu, döner bıçağıyla kovalandı, yerde tekme attı
Eski polis dehşeti! İş yeri sahibini vurdu, döner bıçağıyla kovalandı, yerde tekme attı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim