• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Bakan Varank, Denizli'de Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacağını açıkladı
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 10 Haziran 2021 - 13:01

Bakan Varank, Denizli'de Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacağını açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin teknolojik gelişimini ivmelendirmek amacıyla 30 ilde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurduklarını hatırlatarak, 27 ilde 36 yeni atölyelerden birinin Denizli’de kurulacağı açıklandı. Varank; “Şimdi ise 27 ilimizde 36 yeni Deneyap Teknoloji Atölyesi daha kuruyoruz. İlk aşama olan yazılı sınav başvuruları bugün başlıyor. Başvurular 4 Temmuz’a kadar devam edecek” dedi.

Bilim ve Teknoloji
10 Haziran 2021 - 13:01
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Bakan Varank, Denizli’de Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacağını açıkladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, ATO Congresium’da düzenlenen Verimlilik Teknoloji Fuarı’nın açılışına katıldı. Burada Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Varank, “Burs ve araştırmacı programlarımızla, TEKNOFEST gibi organizasyonlarla, Deneyap Türkiye gibi projelerimizle her yaştan insanımıza yatırım yapıyoruz. Bu noktada huzurlarınızda bir müjdeyi vermek istiyorum. Biliyorsunuz 2023 hedeflerimizden biri de 81 ilin tamamında 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurmaktı. 4. sınıftan 9. sınıfa kadar olan öğrencilerimize 3 yıl boyunca ücretsiz teknoloji eğitimleri verdiğimiz bu atölyeleri şimdiye kadar 30 ilimizde hizmete aldık. Şimdi ise 27 ilimizde 36 yeni Deneyap Teknoloji Atölyesi daha kuruyoruz. Ekim ayında başlayacak eğitimlere katılacak öğrencilerimiz, yazılı ve uygulamalı iki aşamalı bir sınavla belirlenecek. İlk aşama olan yazılı sınav başvuruları bugün başlıyor. Başvurular 4 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Ben tüm gençlerimize ve ailelerine bu fırsatı değerlendirmeleri, başvurularını son güne bırakmadan yapmaları çağrısında bulunuyorum” dedi.





Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde öğrencilere 11 başlıkta 36 ay ücretsiz eğitim veriliyor
Bakan Varank’ın açıklamasına göre atölye kurulacak 27 il Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ ve Van oldu. Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde iki farklı yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, farklı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmaları amaçlanıyor. Ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlere Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 11 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler veriliyor. 3 yıllık bu süreçte gençlerin temel teknoloji yetkinlikleri, özel ilgi alanları ve proje üretme kabiliyetleri konusunda gelişme göstermeleri bekleniyor. Ortaokul seviyesi için 4 ve 5. sınıflar, lise seviyesi için de 8, 9 ve lise hazırlık sınıfları başvuru yapabilecek. Başvuruların 4 Temmuz’da tamamlanmasının ardından 2-23 Ağustos tarihleri arasında sınavlar gerçekleştirilecek. Konuya ilgi duyan gençler, www.deneyap.turkiye.org adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilecek.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Çavuşoğlu Bayram öncesi ameliyat masasına yattı
Çavuşoğlu Bayram öncesi ameliyat masasına yattı
Büyükşehir'den anlamlı kampanya
Büyükşehir'den anlamlı kampanya "Oyuncağını bizimle paylaşır mısın?
AYDEM'in Yenilikçi Fikirler Kampında geleceğin projeleri yarıştı
AYDEM'in Yenilikçi Fikirler Kampında geleceğin projeleri yarıştı
PAÜ Yeni Rektörünü Arıyor: Adaylık Başvuruları Başladı
PAÜ Yeni Rektörünü Arıyor: Adaylık Başvuruları Başladı
Son Haberler
CHP Genel Başkanı Özgür Özel için başlatılan soruşturmaya CHP Denizli İl Başkanı Horzum'dan sert tepki
CHP Genel Başkanı Özgür Özel için başlatılan soruşturmaya CHP...
Büyük Menderes İnisiyatifi'nden Ortak Haykırış:
Büyük Menderes İnisiyatifi'nden Ortak Haykırış: "Bu Dünya Hepimizin!"
"CHP'ye Şafak, AKP'ye İhale!" – İtirafçı Aktaş'ın AKP'li Belediyelerle...
Başkan Ertemur Down Sendromlu Gülizar ve Selma'nın Gelinlik Hayali Gerçekleştirdi
Başkan Ertemur Down Sendromlu Gülizar ve Selma'nın Gelinlik Hayali...
Eşeler Dağı’nda Çıkan Orman Yangını Büyümeden Kontrol Altına Alındı
Eşeler Dağı’nda Çıkan Orman Yangını Büyümeden Kontrol Altına...
Tabae kazı çalışmaları PAÜ’ye verildi
Tabae kazı çalışmaları PAÜ’ye verildi

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim