• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. DENİZLİ BŞB
  3. Baklan-Çataloba'ya doğal atık su arıtma tesisi
DENİZLİ BŞB
Yayınlanma: 16 Şubat 2024 - 11:19
Güncelleme: 16 Şubat 2024 - 11:35

Baklan-Çataloba'ya doğal atık su arıtma tesisi

DENİZLİ BŞB
16 Şubat 2024 - 11:19
Güncelleme: 16 Şubat 2024 - 11:35
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Baklan-Çataloba'ya doğal atık su arıtma tesisi

Çevreci yatırımlarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, Baklan ilçesinin Çataloba Mahallesi’ne doğal atık su arıtma tesisi inşa ediyor.

Doğa ve çevreye yönelik yatırımlarıyla örnek olmayı sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Baklan ilçesinin Çataloba Mahallesi’ne doğal atık su arıtma tesisi inşa ediyor. Çataloba Mahallesi’nde atık suların doğaya zarar vermeden arıtılmasını sağlanması amacıyla yapılan tesis tamamen doğayla uyumlu yapılıyor. Arıtma tesislerinin en büyük işletme maliyeti olarak bilinen elektrik tüketiminin bulunmadığı çevreci tesis 4 bin 500 metrekare alana kurulacak. Tek kademeli olarak inşa edilecek 352 kişi kapasiteli doğal atık su arıtma tesisi günlük ortalama 30.98 metreküp suyu arıtacak. Doğal arıtma ile tesise ekilen azot, fosfor giderici ve topoğrafyaya uygun bitkiler sayesinde atık sular yeniden tarımsal kaynaklı olarak kullanılması amaçlanıyor.

Daha yaşanabilir bir Denizli için

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, daha yaşanabilir bir şehir için çevreci yatırımlara çok önem verdiklerini söyledi. Küçük ölçekli bölgelere yönelik kurdukları doğal atık su arıtma tesislerinin hem doğaya uyumlu olması hem de elektrik tüketimi gibi işletme maliyetlerinin bulunmaması nedeniyle çok avantajlı olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “İnsan hayatını korumak ve geleceğimize daha yaşanabilir bir Denizli bırakmak için doğa ve çevre ile uyumlu yatırımlarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın nerede neye ihtiyacı varsa bunları gidermek için koşmaya devam edeceğiz inşallah. Tesisimiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Denizli Büyükşehir yeni dönem tüp desteği hesaplara yattı
Denizli Büyükşehir yeni dönem tüp desteği hesaplara yattı
Üreticiye destek, yollara konfor, muhtarlarla ortak akıl
Üreticiye destek, yollara konfor, muhtarlarla ortak akıl
DENİZLİ'NİN KENT HAFIZASI KENT KONSEYİ'NDE YENİDEN BAŞKAN
DENİZLİ'NİN KENT HAFIZASI KENT KONSEYİ'NDE YENİDEN BAŞKAN
Denizli Büyükşehir'den miniklere bisiklet hediyesi
Denizli Büyükşehir'den miniklere bisiklet hediyesi
Denizli'de, İliç'teki Maden Faciası Protesto Edildi:
Denizli'de, İliç'teki Maden Faciası Protesto Edildi:

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim