
Denizli’de kadınların gece saatlerinde toplu ulaşımı daha güvenli kullanabilmesi amacıyla hayata geçirilen uygulama bir kez daha gündeme taşındı. Bülent Nuri Çavuşoğlu, saat 21.00’den sonra belediye otobüslerini kullanan kadınların durak zorunluluğu olmadan, güzergâh üzerindeki istedikleri noktada inebildiklerini hatırlattı.
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında konuşan Çavuşoğlu, uygulamanın aktif şekilde sürdürüldüğünü ve düzenli olarak takip edildiğini belirtti. Kadınların özellikle gece geç saatlerde evlerine ulaşırken kendilerini daha güvende hissetmelerinin öncelikleri olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, tüm kadın yolculara bu haktan yararlanmaları çağrısı yaptı.

Şoförlere özel talimat
Uygulamanın sorunsuz işlemesi için ulaşım personeline gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını ifade eden Çavuşoğlu, kadın yolcuların taleplerine hassasiyetle yaklaşılması yönünde şoförlere talimat verildiğini söyledi. Kadınların 21.00 sonrası, hat güzergâhı üzerinde uygun gördükleri noktada inme hakkına sahip olduğunu dile getirdi.
Güvenli ve konforlu ulaşım
Kent genelinde uygulamanın bilinirliğinin artırılmasını istediklerini kaydeden Çavuşoğlu, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda kadınların günlük yaşamını kolaylaştıran adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti. Uygulamanın temel hedefinin, gece yolculuklarında kadınlara daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı sunmak olduğu ifade edildi.







