• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. DENİZLİ BŞB
  3. Başkan Çavuşoğlu'ndan; 2 Milyar TL'lik Kredi Anlaşmasına Sert Eleştiri
DENİZLİ BŞB
Yayınlanma: 17 Mayıs 2024 - 18:38

Başkan Çavuşoğlu'ndan; 2 Milyar TL'lik Kredi Anlaşmasına Sert Eleştiri

DENİZLİ BŞB
17 Mayıs 2024 - 18:38
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
 Başkan Çavuşoğlu'ndan; 2 Milyar TL'lik Kredi Anlaşmasına Sert Eleştiri
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısında, Deski'nin Çivril ilçesinde yapımı süren 88 MW gücündeki Güneş Enerji Santrali için imzalanan 2 milyar TL'lik kredi anlaşması gündeme geldi. Bu kredi anlaşmasının belediyeye getirdiği mali yük, Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu tarafından eleştirildi. Çavuşoğlu, yaptıpı konuşmada, "Tarih bunu unutmayacaktır, bunun hesabını bu sözleşmeye imza atanlardan soracaktır"  dedi. 

Dün yapılan Büyükşehir Belediye Meclis toplantıısında, alınan 2 milyar Liralık kredi için Başkan Çavuşoğlu, "Geçen yıl mayıs ayında kullanılan 2 milyar liralık kredi, temmuz ayına kadar bankada vadesiz hesapta tutuldu ve ilk ödeme temmuz ayında yapıldı. Kredi değişken faizli olduğu için, sadece o parayı faize yatırmış olsaydık, elde edeceğimiz gelir toplamı 111 milyon 271 bin TL idi. Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum, belediye borca batık vaziyette. Kredinin 1 Mayıs itibarıyla 701 milyon 978 bin lira tahakkuk eden faizi var. Hala kasamızda 1 milyar lirası duruyor. Böyle bir anlaşma dünyanın hiçbir yerinde yok. Ortalama faiz yüzde 19,8 iken biz yüzde 35 faiz ödüyoruz. Parayı kullanmaya başladıkları tarih itibarıyla faiz işletilmeye başlansa, bugün bu paranın yaklaşık 247 milyon lirasını ödememiş olacaktık. Bu halkın vicdanını yaralar. Bankaya ulaşmaya çalışıyorum, genel müdür değişmiş. Tarih bunu unutmayacaktır, bunun hesabını bu sözleşmeye imza atanlardan soracaktır" ifadelerini kullandı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Büyükşehir DESKİ'den Bekilli'ye 28,5 milyon TL'lik yatırım
Büyükşehir DESKİ'den Bekilli'ye 28,5 milyon TL'lik yatırım
Çal Karası Sempozyumu, Çal'ın bağcılık mirasını bilim, kültür ve turizm ekseninde buluşturdu
Çal Karası Sempozyumu, Çal'ın bağcılık mirasını bilim, kültür ve turizm ekseninde buluşturdu
Çamlık Kent Ormanında doğa ve huzur dolu buluşma
Çamlık Kent Ormanında doğa ve huzur dolu buluşma
Denizli 22 farklı branşta ücretsiz eğitim verilecek
Denizli 22 farklı branşta ücretsiz eğitim verilecek
İçkili Yer Tartışması: Toplumsal Ahlakın Gerçek Yüzü
İçkili Yer Tartışması: Toplumsal Ahlakın Gerçek Yüzü

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim