Pamukkale Belediyesi, ilçede sivrisinek sorununu kökten çözmek için hem ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor hem de ekolojik ve tasarruflu yöntemler kullanıyor. Başkan Ali Rıza Ertemur, “Sivrisinekleri larva aşamasında yok etmek için biyolojik mücadeleye başladık. Artık su birikintilerine larva yiyen balıklar bırakıyoruz” dedi.

SİVRİSİNEKLERE KARŞI BALIKLI ÇÖZÜM
Pamukkale Belediyesi, yıl boyunca 61 mahallede sivrisinekle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. İlaçlamaların yanı sıra yeni bir yöntemi de devreye sokan belediye, sivrisineklerin larva döneminde yok edilmesi için ‘Gambusia’ cinsi balıkları kullanmaya başladı. Halk arasında “sivrisinek balığı” olarak bilinen bu tür, larvalarla beslenerek sivrisinek üremesini engelliyor.

EKİPLER SAHADA, ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR
Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, kış aylarında kuyular, foseptikler, inşaat alanları, terkedilmiş binalar, çalılıklar, kanallar gibi sivrisineklerin üreme alanlarında ilaçlama yaparken, yaz döneminde de ekolojik yöntemlerle mücadeleye devam ediyor. Hayvancılık yapılan bölgelerde ise farklı ilaçlama metotları uygulanıyor.

BAŞKAN ERTEMUR: “MÜCADELEMİZ KARARLI VE SÜREKLİ OLACAK”
Sivrisineklerin kontrol altına alınması için en etkili yöntemleri kullandıklarını vurgulayan Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, “Sivrisinekle mücadelede kararlıyız ve halkımızın rahat bir yaz geçirmesi için her yolu deniyoruz. Yeni başlattığımız balıklı yöntem ile özellikle durgun sularda larva oluşumunu engelleyeceğiz. Hem çevre dostu hem de tasarruf sağlayan bu yöntemle daha etkili sonuçlar alacağız. Pamukkale’mizde sivrisinek sorununu en aza indirmek için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.





