• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Beyağaçlı ozan Zekeriya Şakar, eşi ve oğluyla birlikte halk müziğini yeniden canlandırıyor
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 01 Kasım 2025 - 14:41
Güncelleme: 01 Kasım 2025 - 15:21

Beyağaçlı ozan Zekeriya Şakar, eşi ve oğluyla birlikte halk müziğini yeniden canlandırıyor

Kültür-Sanat
01 Kasım 2025 - 14:41
Güncelleme: 01 Kasım 2025 - 15:21
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Beyağaçlı ozan Zekeriya Şakar, eşi ve oğluyla birlikte halk müziğini yeniden canlandırıyor

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde, halk müziğinin köklerine sıkı sıkıya bağlı bir aile, unutulmaya yüz tutmuş türküleri yeniden yaşatmak için yola çıktı. Eski adıyla Eskere’nin “Yağız Sesli Ozanı” olarak anılan Zekeriya Şakar, eşi Aysun Şakar ve oğulları Ertaş Şakar ile birlikte gönüllerde yer eden türkülerle adeta bir kültür seferberliği yürütüyor.

Üç Kuşak Eski Taçev'de Aynı Sahnede

Henüz çocuk yaşlarda bağlamayla tanışan ve Neşet Ertaş hayranlığıyla büyüyen Zekeriya Şakar, bugün ailesiyle aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşıyor. Denizli'de herkesin çok sevdiği “Eski Taç Ev” adlı mekanda düzenli olarak verdikleri konserlerle, geçmişin ezgilerini bugünün gençlerine taşıyorlar.


Yaklaşık iki saat süren performanslarda, üç kuşak aynı sahnede türkülerle buluşuyor; kimi zaman bir bozlak yankılanıyor, kimi zaman bir gurbet havası... Her konser, seyircilere sadece müzik değil, kültürün canlı bir hikayesini sunuyor.

“Türkülerle Direneceğiz”

Zekeriya Şakar ve ailesi, türkülerle büyüyen bir milletin kültür nöbetini tutarken, dinleyenlere sadece bir konser değil; bir kimlik, bir aidiyet duygusu armağan ediyor.
Bozlak geleneğinin yaşayan temsilcileri olarak, geçmişin ezgilerini geleceğe taşımayı sürdürüyorlar.

Yalnızca müzik yapmakla kalmayıp, yozlaşan kültür anlayışına karşı bir duruş sergileyen Zekeriya Şakar, sanatını bir direniş olarak görüyor.
“Benim derdim sadece çalmak, söylemek değil,” diyen Şakar, sözlerini şöyle sürdürüyor:
“Bugün piyasayı saran, yabancı özentisi, ruhsuz müziklere inat; biz kendi sazımızla, kendi sesimizle var olacağız. Mahalle mahalle, köy köy dolaşacağız. Halkımızı özüne, türküsüne, geleneğine yeniden kavuşturacağız.”

Kültürü Yaşatan Aile

Aysun Şakar, sahnede eşiyle uyumuyla dikkat çekerken, oğulları Ertaş Şakar da müzikolog kimliğiyle grubun akademik ayağını temsil ediyor. Baba-oğulun sazıyla, annenin sesiyle birleşen bu müzikal yolculuk; dinleyenlere hem nostalji hem umut veriyor.
Türkülerin sadece notalardan ibaret olmadığını, bir milletin hafızası olduğunu hatırlatan Şakar Ailesi, Beyağaç’ta halk müziğine yeniden can veren nadir isimlerden biri olarak görülüyor.

Halkın Gönlünde Taht Kurdular

Her geçen gün daha fazla dinleyiciye ulaşan Şakar ailesinin konserleri, Beyağaçlılar tarafından dört gözle bekleniyor. Sazın teline her vuruşlarında geçmişten bir ses yankılanıyor, her türküde bu toprakların hikâyesi yeniden doğuyor.
Zekeriya Şakar ve ailesi, türkülerle büyüyen bir milletin kültür nöbetini tutarken, dinleyenlere sadece bir konser değil; bir kimlik, bir aidiyet duygusu armağan ediyor.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Denizlili Yönetmen Sündüs Gören’e Silver Frame Film Festivali’nden Ödül
Denizlili Yönetmen Sündüs Gören’e Silver Frame Film Festivali’nden Ödül
Denizli Gençlik Merkezi Tiyatro Kursiyerleri PAÜ'de Sahne Aldı, Ayakta Alkışlandı
Denizli Gençlik Merkezi Tiyatro Kursiyerleri PAÜ'de Sahne Aldı, Ayakta Alkışlandı
Çaykovski'nin ‘Kuğu Gölü' balesi Denizli'de beğeniyle izlendi
Çaykovski'nin ‘Kuğu Gölü' balesi Denizli'de beğeniyle izlendi
YILDIZ KENTER
YILDIZ KENTER
Galericiye 'Meslek İtibarını Zedeleme' Suçlaması
Galericiye 'Meslek İtibarını Zedeleme' Suçlaması

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim