• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları yeni hayatlar için yola çıktı
Sağlık
Yayınlanma: 14 Haziran 2022 - 10:41
Güncelleme: 14 Haziran 2022 - 10:46
Reklam

Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları yeni hayatlar için yola çıktı

Sağlık
14 Haziran 2022 - 10:41
Güncelleme: 14 Haziran 2022 - 10:46
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları yeni hayatlar için yola çıktı
Beyin kanamasına bağlı 10 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 78 yaşındaki S.Y’nin karaciğeri ve 2 böbreği alınarak İzmir ve Antalya’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

3 Haziran’da evinde fenalaşarak Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan S.Y’ye ilk müdahalenin yapılmasının ardından, yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Bunun üzerine Dâhiliye Yoğum Bakım Ünitesi’ne alınan ve burada 10 gün yaşam mücadelesi veren S.Y’nin beyin ölümü gerçekleşti. Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi beyin ölümü gerçekleşen hastanın yakınları ile görüştü ve aile organ bağışında bulunmaya karar verdi. Bunun üzerine İzmir Organ ve Doku Koordinasyon Merkezi ile iletişime geçildi ve İzmir’den gelen ekipler tarafından karaciğer ve böbrekler alınarak İzmir ve Antalya’da organ bekleyen hastalara gönderildi.
           
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk 2022 yılında Denizli’de 12 beyin ölümüne karşılık 8 organ bağışının gerçekleştiğini, alının organlarla  Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan 27 kişinin yeni bir hayata merhaba dediğini belirterek; “ Bildiğiniz gibi ülkemizde organ bağışı oranları düşük bir seviyede kalmakta ve tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybetmektedir. Yıllarca organ bekleyen hastaların sağlıklarına kavuşabilmesi için de organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının arttırılması gerekmektedir. Bu noktada Denizli olarak 2019 yılında Her Bağış Yeni Bir Hayat projesine başladık ve projemiz Denizlili vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gördü. Şuana kadar 18 bin 261 kişi organ bağışında bulundu. Bağışta bulunan herkese tek tek teşekkür ediyorum. S.Y’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum” dedi.
 
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi:
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi: "Mücadele Edeceğiz"
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Pro. Dr. Gökhan Önem:
Pro. Dr. Gökhan Önem: "Gerçek Tıp Bayramı, Sorunlar Çözülünce Olacak"
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
Minik yetenekler turnuvada boy gösterdi
Minik yetenekler turnuvada boy gösterdi

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim