• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Binlerce müşterisi var
Genel
Yayınlanma: 29 Ocak 2020 - 13:10

Binlerce müşterisi var

Ege mutfağının önemli lezzetlerinden gözleme, Denizli'de neredeyse her fırında kadınlar tarafından yapılıyor. Günün her vakti binlerce kişi gözlemenin tadına bakmak için fırınlara gidiyor.

Genel
29 Ocak 2020 - 13:10
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Binlerce müşterisi var

Denizli’nin neredeyse hemen her semtinde gözlemeci bulunuyor. Gelenekselleşmiş bir tat olan gözlemeye, yaşlısından gencine kadar herkes büyük ilgi gösteriyor. Ispanaklı, patatesli ve kabaklı çeşitlerinin yanında müşterinin isteğine göre malzemelerde değişiklik yapılabiliyor. İsteyen müşteriler kendi malzemesini getirerek kendi damak zevkiyle bu geleneksel tadı birleştirerek ortaya yeni bir lezzet çıkartabiliyor.
57 yaşındaki gözleme ustası Eşe Demirel, çocukluğundan beri bu işi yaptığını hatta çocukluğunda hep yufka yediklerini ve bu zanaatı annesinden öğrendiğini belirterek, “Burada ıspanaklı, patatesli, kabaklı börek ve yufka yapıyoruz. Bazlama yapıyoruz. Bezdirme yapıyoruz. Kim ne istiyorsa onu yapıyoruz. Hamur yoğrulmuş geliyor ama yetmezse bende yoğuruyorum. Un, tuz ve su ile elimle yoğuruyorum. Kıvama gelince yapıyorum. Müşteriler ne tercih ederse, isteyene patatesli yapıyoruz. Kimisi iş getiriyor onu da yapıyoruz. Malzeme hazırlayıp veriyorlar. Yumurta getiriyorlar onu yapıyoruz. 4’üncü sene oldu buraya gireli ben ama ben çocukluktan yapıyorum bunu köyde biz hep yufka yerdik. Annem zorla öğretirdi bana çevir salla deyip pişirmeyi” dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Yitip Giden Bizim Hikâyemiz
Yitip Giden Bizim Hikâyemiz
Pamukkale Turizm Zirvede: Türkiye’nin En İyi Otobüs Firmaları Açıklandı
Pamukkale Turizm Zirvede: Türkiye’nin En İyi Otobüs Firmaları Açıklandı
TMMOB’den Torba Yasa Tepkisi: “Bu Yasa Talandır, Gasptır!”
TMMOB’den Torba Yasa Tepkisi: “Bu Yasa Talandır, Gasptır!”
Kamu işçileri AKP il binaları önünde isyan etti,
Kamu işçileri AKP il binaları önünde isyan etti, "“Yoksulluğa tahammülümüz kalmadı!”
Son Haberler
Tavas’ta Çalıntı Samanla Dolu Kamyonet Yandı: Sürücü Yaralı
Tavas’ta Çalıntı Samanla Dolu Kamyonet Yandı: Sürücü Yaralı
Denizli Büyükşehir’den dar gelirliye yeni destekler: Tüp, beslenme, kırtasiye, kart, dergi, dijital eğitim
Denizli Büyükşehir’den dar gelirliye yeni destekler: Tüp, beslenme,...
Başkan Çavuşoğlu,
Başkan Çavuşoğlu, "Köfteci" İddialarına Mecliste Yanıt Verdi....
Işıklı Gölü'nde yanan tekne battı, sahibi yaralandı, turistler son anda kurtarıldı
Işıklı Gölü'nde yanan tekne battı, sahibi yaralandı, turistler...
Çameli’nin Meşhur Sırık Fasulyesinde Hasat Başladı
Çameli’nin Meşhur Sırık Fasulyesinde Hasat Başladı
Çocuğun kalbine giden 10 yol
Çocuğun kalbine giden 10 yol

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim