• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bu kadınlar dantel yerine balık ağı örüyor
Ekonomi
Yayınlanma: 31 Mayıs 2021 - 13:17

Bu kadınlar dantel yerine balık ağı örüyor

Denizli’nin Çivril ilçesi sınırları içinde bulunan Işıklı Gölü, yanındaki balıkçı mahallesi Beydilli’de kadınlar dantel yerine turna ve sazan balığı avında kullanılan balık ağlarından örüyor. Kadınların ördüğü ağlar av yasağının bitmesiyle birlikte göl suyuyla buluşacak.

Ekonomi
31 Mayıs 2021 - 13:17
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Bu kadınlar dantel yerine balık ağı örüyor
Çivril ilçesinde bulunan Işıklı gölü etrafında bulunan mahallelerde 1 Haziran'da başlayacak balık avı sezonu öncesinde hazırlıklar başladı. Işıklı Gölü’nden yakaladıkları turna ve sazan balıklarıyla geçimlerini sağlayan Beydilli mahallesinde de, kadınların balık ağı örme sezonu başladı. Halk eğitimin açtığı kurslardan balık ağı örmeyi öğrenen kadınlar 200 metrelik turna, sazan balığı ağını bir günde örüyor. Denizi olmayan Denizli’de kadınlar tarafından örülen balık ağları, av yasağının bitmesiyle birlikte eşleri tarafından Işıklı Gölü’nde balık avında kullanılacak.
Balık avı yasağının bitmesine sayılı günler kala, av hazırlıklarını yapmaya başladıklarını anlatan Beydilli Mahalle Muhtarı Atilla Savran, “Üç aydır yasak vardı. 1 Haziran’da yasağımız açılıyor ve balık sezonu açılıyor. Bizde ağ örme hazırlıkları başladı. Tamiratlar, sıfırdan ağ örmeye başladık. Eşimde sağ olsun kendi ağımızı örüyor. Bizim burada arazimiz az olduğu için çiftçilik biraz zayıf. Çoğu insan gölden geçimini sağlıyor. Gölden geçimini sağlayan 80 hane var. Ağları genelde kadınlar örüyor, erkeklerden örenler var. Bazıları kendi eşlerine ağ örüyor, bazıları ise para karşılığı ağları örüyor. Halk eğitim kurs açtı. Balığa giden, gitmeyen herkes ağ örmeyi öğrendi. Köyde hemen hemen herkes bu ağı örebilir. Halk Eğitim tarafından açılan kursların çok faydası oldu. Köyün geçim kaynağı balıkçılık olduğu için yüzde 90’ını kendi eşine balık ağır örer. Yakın köylerden gelen talepler için para karşılığı örenlerde var” dedi.





Dantel yerine balık ağı örüyorlar
Balıkçı eşi için turna ve sazan balığı ağı ören Sebil Savran da, “Ağ örmeyi önceki büyüklerimizden öğrendik. Bizde kendi ağımızı kendi işimizi görmek için yapıyoruz. Arkadaşlarımızdan para karşılığı örenlerde var. Eşlerimize yardımcı oluyoruz. Eşim bu ağı balık tutarken kullanacak. Her balığa göre ayrı ağ örüyoruz. Turna ve Sazan balıkları için farklı ağlarımız var. Balığın çeşidine göre örüyoruz. 200 metrelik bir ağı rahatlıkla bir günde yaparız. Ağ örmeyi sürekli yapanlar, para ile örenler daha kısa sürede yapıyorlar. Kendi ağını örersen ev işlerini de yaparak bir günde rahat örülür” dedi.






ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Aydem Enerji, Inavitas ve Schneider Electric'ten Şebeke Dijital Dönüşümüne Stratejik İmza
Aydem Enerji, Inavitas ve Schneider Electric'ten Şebeke Dijital Dönüşümüne Stratejik İmza
Fiyatlar Düşünce Vatandaş Koştu: Anpa Gross'ta Yoğunluk Artıyor
Fiyatlar Düşünce Vatandaş Koştu: Anpa Gross'ta Yoğunluk Artıyor
DSO’dan ‘İnsan Kaynaklarında Dijitalleşme ve Bağlılık Odaklı Uygulamalar’ eğitimi
DSO’dan ‘İnsan Kaynaklarında Dijitalleşme ve Bağlılık Odaklı Uygulamalar’ eğitimi
DENİZLİ SANAYİSİ DEMİRYOLUYLA LİMANA BAĞLANIYOR
DENİZLİ SANAYİSİ DEMİRYOLUYLA LİMANA BAĞLANIYOR
Kuş yavrularına anne şefkatinde bakım
Kuş yavrularına anne şefkatinde bakım

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim