Denizli’nin Buldan ilçesinde üç gün önce Çatak Mahallesi yakınlarında başlayan orman yangını, rüzgârın da etkisiyle dün akşam Aydın’ın Buharkent ilçesine kadar ilerledi. Yangının Kızıldere Mahallesi’ne ulaşmasıyla birlikte ekipler bölgede alarma geçti.
Sarp ve ulaşımı güç arazide sürdürülen söndürme çalışmalarına orman işletme ekipleri, itfaiye ve gönüllü vatandaşlar katılıyor. Helikopter ve uçaklarla havadan, arazöz ve dozerlerle de karadan müdahale edilen yangında gece boyunca teyakkuz halinde olundu.
Aydın’ın Bostanyeri ve Arıklar mahallelerine sıçramaması için Buldan Orman İşletme Müdürlüğü öncülüğünde yoğun önlem alındı. Bölgedeki ekiplerin alevlerin ilerlemesini durdurmak için büyük mücadele verdiği öğrenildi.
Yetkililer, yangının halen kontrol altına alınamadığını ve havadan-karadan müdahalenin aralıksız sürdüğünü bildirdi.






