Denizli’nin Buldan ilçesinden çıkan genç oyuncu Yasemin Başbuğ, tiyatro sahnelerinden sinema perdesine uzanan yolculuğunda önemli bir adım attı. Nişantaşı Üniversitesi Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü son sınıf öğrencisi olan Başbuğ, yönetmen koltuğunda Murat Yazıcı’nın oturduğu “Soygun” adlı sinema filminde rol aldı. Film, 23 Temmuz’da seyirciyle buluşacak.

Denizli’nin küçük bir ilçesi olan Buldan’dan başlayan oyunculuk yolculuğu, Yasemin Başbuğ’u önce Denizli’deki tiyatro sahnelerine, ardından İstanbul’a taşıdı. Tiyatroyla başlayan serüvenini sinema alanında sürdüren genç oyuncu, şimdi ise beyazperdede izleyici karşısına çıkıyor.

Kurmaca uzun metrajlı bağımsız sinema filmi “Soygun”da, soygun yapan hırsızlardan birinin sevgilisi karakterine hayat veren Yasemin Başbuğ, farklı bir oyunculuk deneyimiyle seyircinin karşısına çıkacak. Aksiyon unsurlarının da yer aldığı film, 23 Temmuz’da Taksim Cinemajestik Sinema’da vizyona girdi.
Küçük bir ilçeden çıkıp tiyatro sahnelerinde kendisini geliştiren ve İstanbul’da sinema sektörüne adım atan Başbuğ, bu yolculuğunu yalnızca bir oyunculuk serüveni değil, aynı zamanda hayallerinin peşinden gitmenin hikâyesi olarak sürdürüyor.

Yasemin Başbuğ, filmde rol almanın kendisi için büyük bir mutluluk ve gurur olduğunu belirterek, “Buldan’dan çıkıp İstanbul’da, böyle önemli bir projede yer almak benim için çok onur verici. Farklı bir oyunculuk deneyimi yaşadığım bu sinema filminde beni izleyenlerin beğeneceğini umuyorum” dedi.
Başbuğ, film sürecinde kendisine destek olan yönetmen Murat Yazıcı’ya ve meslektaşı Sarina Sadat Mirsane’ye de teşekkür etti.

Genç oyuncunun tiyatrodan sinemaya uzanan hikâyesi, “Soygun” filmiyle yeni bir perde açarken, Buldan’dan İstanbul’a uzanan bu yolculuk, genç yaşta hayallerinin peşinden giden bir oyuncunun emekle örülmüş hikâyesini de gözler önüne seriyor.
“Soygun”, 23 Temmuz’da Taksim Cinemajestik Sinema’da vizyona giriyor.




