Denizli Süper Amatör Lig A Grubu’nda liderliğini sürdüren Çal Belediyespor, ligin 16. haftasında Çardakspor’u 10-0 gibi etkileyici bir skorla mağlup etti. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen Çal ekibi, bu galibiyetle birlikte puanını 45’e çıkarıkrn, Bölgesel Amatör Lig play-off sürecine moralli girmeyi hedefliyor. Teknik Direktör Hasan Kaplan ve Başkan Ümit Barış Kuzu, şampiyonluk yolunda kararlılık vurgusu yaptı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Çal Belediyespor, rakibini ilk dakikalar itibariyle baskı altına almayı başardı. İlk yarıda üstünlüğünü net bir şekilde ortaya koyan ev sahibi ekip, soyunma odasına 5-0’lık büyük bir avantajla gitti. Çal’ın ilk yarıdaki gollerini Şefik Can Erel (2), Süleyman Tunahan Çelik (2) ve Samet Kartop kaydetti.
İkinci yarıda da temposunu düşürmeyen Çal Belediyespor, rakip fileleri beş kez daha havalandırarak sahadan 10-0’lık tarihi bir galibiyetle ayrıldı. Goller İbrahim Abalı (2), Erdoğan Tıkıroğlu, Şefik Can Erel ve Hasan Can Tuncer'den geldi.
Bu galibiyet, Çal Belediyespor'un Süper Amatör Lig'deki şampiyonluk yolunda ilerleyişini sürdürmesini sağlarken, takımın play-off sürecine daha moralli girmesine yardımcı oldu. Çal ekibi, önümüzdeki hafta Değirmenönüspor ile karşılaşacak.

Teknik Direktör Hasan Kaplan: "Adım Adım Hedefimize Yaklaşıyoruz"
Çal Belediyespor Teknik Direktörü Hasan Kaplan, maçın ardından yaptığı açıklamada, takımının oyunundan son derece memnun olduğunu dile getirdi. “Bugün sahada istediğimiz her şeyi gerçekleştirdik. Futbolcularım çok iyi bir mücadele ortaya koydu ve bu galibiyet bizler için çok önemliydi. Süper Amatör Lig’de şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek en büyük hedefimiz. Takımımızın motivasyonu yüksek ve hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” diyen Kaplan, önlerinde kalan haftalar için de iddialı konuştu.
Değirmenönüspor maçına da dikkat çeken Kaplan, "Her maçı final gibi oynuyoruz. Taraftarımızın desteğiyle sezon sonunda istediğimiz noktaya ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Ümit Barış Kuzu: "Şampiyonluğa Olan İnancımız Tam"
Çal Belediyespor Kulüp Başkanı Ümit Barış Kuzu, alınan farklı galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, takımın kararlılığını vurguladı. "Bu galibiyet, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlediğimizin göstergesidir. Futbolcularımızı ve teknik ekibimizi tebrik ediyorum. Sezon sonunda hedefimize ulaşacağımıza olan inancımız tam" dedi.





