Çal’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 105. yılı, büyük bir coşkuyla ve anlamlı etkinliklerle kutlandı. Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, geleceğin teminatı çocuklara verdiği değeri bir kez daha ortaya koyarak, makam koltuğunu Gazi İlkokulu öğrencisi Bengisu Öz’e devretti. Minik başkanın heyecanı ve özgüveni ise görenleri duygulandırdı.
Çocukları belediye makamında ağırlayan Başkan Ahmet Hakan, “Bu koltuk, yarının liderlerine bir emanettir. Evlatlarımızın gözlerindeki umut, bizim en büyük gücümüz” ifadeleriyle çocuklara verdiği önemi bir kez daha vurguladı.
Kutlamalar çelenk sunma töreniyle devam etti. İlçe protokolü ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunan Başkan Hakan, Çal Kaymakamı Hatice Gamze Kuran ve protokol üyeleriyle birlikte Gazi İlkokulu’nda düzenlenen bayram etkinliklerine katıldı. Öğrencilerin hazırladığı gösteriler izleyenlerden büyük alkış alırken, bayramın ruhu tüm Çal’a yayıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel günün anlam ve önemine dikkat çeken Başkan Hakan, “23 Nisan, sadece bir bayram değil; ulusal egemenliğin ve çocuklarımızın geleceğine olan inancımızın simgesidir. Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.”

