• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Çameli
  3. Çameli Çolakoğlu 1'inci Lavanta Hasat Etkinliği Yapıldı
Çameli
Yayınlanma: 04 Ağustos 2023 - 18:18
Güncelleme: 04 Ağustos 2023 - 18:32

Çameli Çolakoğlu 1'inci Lavanta Hasat Etkinliği Yapıldı

Çameli
04 Ağustos 2023 - 18:18
Güncelleme: 04 Ağustos 2023 - 18:32
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Çameli Çolakoğlu 1'inci Lavanta Hasat Etkinliği Yapıldı
Çameli ilçesinde, emlakçılık yapan Cihangir Dalgıç ve eşi Perihan Dalgıç, Gökçeyaka Mahallesi'nde bulunan lavanta tarlasında Çameli Çolakoğlu Lavanta 1. Hasat etkinliğini düzenledi. Etkinlik, büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Denizli Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Bilal Taştepe ve davetlilerin katıldığı etkinlikte, ilk hasadı Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan gerçekleştirdi. Cihangir Dalgıç, etkinlikte yaptığı açıklamada, aslen Muğla Ortaçallı olduğunu ve yaklaşık 15 yıldır Çameli'ye yatırım yaptıklarını belirtti.

Dalgıç, Gökçeyaka Mahallesi'nde başlattıkları projenin, Lavanta Tatil Köyü olarak planlandığını söyledi. Projede, 30 dönümlük arazi üzerine 20 dönüm lavanta dikimi gerçekleştirdiklerini ve sosyal tesis içerisinde 600 metrekarelik alana cafe restoran, 20 taş ev, 100 adet ahşap kamelya, 3 km'lik yürüyüş yolu, çocuk-büyük oyun parkı, yöresel ürün satış mağazası ve hediyelik eşya satış mağazası yer alacağını belirtti.

Perihan Dalgıç ise kadınlar ve gençler için bir iş istihdamı sağlama hedefiyle yöresel ürünlerin toptan alınıp paketlenerek satışa sunulacağını açıkladı. Böylelikle, köylü kadınlar ve kadın kooperatifleriyle işbirliği yaparak katma değer yaratacaklarını ifade etti.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, projenin turizm için önemli bir yatırım olduğunu belirtti. Lavanta tarlasındaki dikimlerin gelecek yıllarda daha da gelişeceğini düşündüğünü ifade etti ve böyle yatırımları yerel yönetim olarak desteklediklerini söyledi. Ayrıca, Avrupa Birliği projelerinden de faydalanma yönünde çalışmalarının olduğunu belirtti.

Çameli Çolakoğlu Lavanta 1. Hasat etkinliğine katılan tüm katılımcılar ve işletme sahipleri için hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Arslan, yatırımcılara teşekkür ettİ.

 

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Çameli'de Bereket Taştı: Gölet İlk Kez Tam Kapasiteye Ulaştı
Çameli'de Bereket Taştı: Gölet İlk Kez Tam Kapasiteye Ulaştı
Paşaderesi'nden Gelen Su, Çameli Ovası'na Yeniden Hayat Olacak
Paşaderesi'nden Gelen Su, Çameli Ovası'na Yeniden Hayat Olacak
Çameli Belediyesi yol bakım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor
Çameli Belediyesi yol bakım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor
Devrilen traktör sürücüsü itfaiye tarafından kurtarıldı
Devrilen traktör sürücüsü itfaiye tarafından kurtarıldı
Diyetisyen Ece Dirlik; Demir Eksikliği ve Sağlığımız Üzerindeki Etkileri
Diyetisyen Ece Dirlik; Demir Eksikliği ve Sağlığımız Üzerindeki Etkileri

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim