• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Cumhuriyet Halk Partisi
  3. Çavuşoğlu; insanca özgür yaşayabildiğimiz bir Türkiye umuduyla
Cumhuriyet Halk Partisi
Yayınlanma: 10 Aralık 2020 - 13:01
Reklam

Çavuşoğlu; insanca özgür yaşayabildiğimiz bir Türkiye umuduyla

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Çavuşoğlu mesajında, "Çavuşoğlu; insanca özgür yaşayabildiğimiz bir Türkiye umuduyla, İnsan Hakları Günü kutlu olsun" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi
10 Aralık 2020 - 13:01
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Çavuşoğlu; insanca özgür yaşayabildiğimiz bir Türkiye umuduyla

 İnsan Hakları evrensel Beyannamesi kapsamında 1949 yılından bu yana, 10 Aralık'ın Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlandığına dikkat çeken Bülent Nuri Çavuşoğlu, "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabulünün üzerinden geçen 72 yıl boyunca eşitlikçi, özgürlükçü, insan ve birey odaklı bir toplumsal düzen kurulması bütün insanlığın ortak beklentisiyken; ne yazık ki bugün Türkiye demokrasi ve özgürlüklerin hızla yok edildiği, kısmen özgür ülkeler arasında yer almaktadır. Her türlü hakkın teminatı olan adalet sistemi bugün ülkemizde siyasetin aracı haline gelmiş ve vatandaşlarımızın adalete olan güveni sarsılmıştır. Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM), en çok dosyası bulunan ülkelerin başını Türkiye çekerken, bu dosyaların büyük bölümü Türkiye aleyhine sonuçlanmaktadır" dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası verilerine göre 70 gazetecinin cezaevinde olduğuna vurgu yapan Çavuşoğlu, "Türkiye, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün (RSF) her yıl yayımladığı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde ise 180 ülke arasında 154. sırada yer almıştır. 2002 yılında ise bu endeksin 99. sırasında yer almaktaydı. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin verilerine göre iş kazaları/cinayetleri sonucu Türkiye’de 2020 yılının ilk 10 ayında en az 1736 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirmiştir. Son yıllarda iş kazası adı altında yaşamını yetiren işçi sayısında ise sürekli yükseliş olduğu tespit edilmiştir. Geçim sıkıntısı ile intihar vakalarında da ciddi bir artış eğilimi gözlemlenmiştir" diye konuştu.

İnsan haklarının vazgeçilmez koşulu olan kadın-erkek eşitliği hususunda ise ülkemizin hep son sıralarda yer aldığını savunan Çavuşoğlu, "İktidar, kadına karşı şiddeti bir türlü önleyememektedir. Sadece bu yıl 361 kadın cinayete kurban giderken Kadın cinayetlerini protesto eyleminde bulunanlara karşı bile en sert tepkilerin gösterildiğini görüyoruz.  Tüm bu olumsuz gidişata rağmen; herkesin iş güç sahibi olduğu; ekonomik sıkıntılarla boğuşmadığı; Demokrasinin, hukukun,  insan haklarının, kadın-erkek eşitliğinin lafta kalarak sadece önemli günlerde akla gelmediği; sağlıklı, huzurlu ve özgür şekilde beraberce yaşadığımız bir Türkiye umuduyla tüm insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Emekçiler Denizli'de Alanları Doldurdu: 1 Mayıs Coşkusu Sokaklara Taştı
Emekçiler Denizli'de Alanları Doldurdu: 1 Mayıs Coşkusu Sokaklara Taştı
Özgür Özel Başkanlığında Kritik Toplantı: Denizli Heyeti de Oradaydı
Özgür Özel Başkanlığında Kritik Toplantı: Denizli Heyeti de Oradaydı
Başkan Horzum'un 23 Nisan Mesajı:
Başkan Horzum'un 23 Nisan Mesajı: "Milli İrade Baskı Altında"
BAŞKAN İLHAN,
BAŞKAN İLHAN, "ÇOCUKLARI KORUMAK, VATANI KORUMAKTIR"
Sessiz sonbahar görsel şölen oluşturdu
Sessiz sonbahar görsel şölen oluşturdu

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim