• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Cumhuriyet Halk Partisi
  3. CHP'li İlhan'dan Sert Çıkış: 'İmamoğlu'na Yapılanlar Siyasi Darbedir!'
Cumhuriyet Halk Partisi
Yayınlanma: 27 Mart 2025 - 11:11
Güncelleme: 27 Mart 2025 - 14:05

CHP'li İlhan'dan Sert Çıkış: 'İmamoğlu'na Yapılanlar Siyasi Darbedir!'

Cumhuriyet Halk Partisi
27 Mart 2025 - 11:11
Güncelleme: 27 Mart 2025 - 14:05
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
CHP'li İlhan'dan Sert Çıkış: 'İmamoğlu'na Yapılanlar Siyasi Darbedir!'
CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını sert bir dille eleştirdi. İlhan, hukuki hiçbir dayanağı olmayan bu kararın, İmamoğlu’nun yükselişinden korkan çevreler tarafından kurgulanan bir siyasi hamle olduğunu belirtti. “Bu karar, yargıyı siyasetin sopası olarak kullanma girişiminin en açık örneğidir” diyen İlhan, Türkiye’nin bir hukuk devleti olmaktan hızla uzaklaştığını vurguladı.

İlhan açıklamasında, "Hukukçu kimliğimle çok net söylüyorum: Sayın İmamoğlu'nun işlediği herhangi bir suç yoktur. Ancak bir suç uydurmak isteyenler var. Korktukları şey, onun Çankaya'ya yürüyüşüdür. Bu korku, hukukun çiğnenmesine, adaletin yerle bir edilmesine neden oldu. Yargıyı araç olarak kullananlar, tarihte kara bir leke olarak anılacak" ifadelerini kullandı.

'Türkiye Haksızlığa Karşı Ayakta!

'Türkiye’nin dört bir yanında İmamoğlu’na ve adaletsizliğe karşı yükselen protestolara değinen İlhan, Denizli halkının da bu mücadelede ön saflarda olduğunu söyledi. "10 gündür Türkiye sokaklarda! Denizli halkı da anayasadan doğan hakkını kullanarak haksızlığa karşı sesini yükseltiyor. Ancak üzülerek görüyoruz ki bazı şehirlerde kolluk kuvvetleri halka orantısız güç kullanıyor. Gençlerimiz, öğrencilerimiz suçsuz yere gözaltına alınıyor, hatta tutuklanıyor! Çocuklarıyla yürüyen vatandaşlarımız gaz bombalarına maruz kalıyor!" diyerek güvenlik güçlerinin orantısız müdahalelerini sert bir dille eleştirdi.

İlhan, hukukun siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirterek, "Bugün yapılanları Ergenekon ve Balyoz davalarında da gördük! O dönemde de hukuku kendi amaçları için kullananlar vardı ve sonuç ortada! İnsanların hayatlarını kararttılar, ailelerini dağıttılar! Şimdi de aynı karanlık senaryoyu uygulamaya çalışıyorlar! Ama biz bu oyunu bozacağız!" diye konuştu.

'Adalet İçin Mücadelemiz Sürecek! 

'İlhan, tüm baskılara rağmen mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı. "Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına sahip çıkan, Cumhuriyet değerlerini savunan insanlarız! Ne yaparlarsa yapsınlar, bu davadan geri adım atmayacağız! Biz bu ülkenin geleceği için, adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz! 29 Mart Cumartesi günü İstanbul Maltepe’de olacağız. Susmuyoruz, Susmayacağız." dedi.

Son olarak, yakında idrak edilecek Ramazan Bayramı’na da değinen İlhan, "Umarım bayram sonrası bu yaşananlar sadece kötü bir anı olarak kalır. Ama biz susarsak, zulmün devam edeceğini biliyoruz! Yunus Emre’nin dediği gibi, 'Zulüm ile abat olanın ahiri berbat olur!' Bu yüzden mücadeleye devam edeceğiz! Bu vesile ile halkımızın Ramazan Bayramını kutlar, ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını dilerim." ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
CHP'Lİ ARPACI ADALET BAKANINA SORDU,
CHP'Lİ ARPACI ADALET BAKANINA SORDU, "YOLSUZLUK ORTADA, YARGI NEREDE?"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, Ankara'da kritik toplantıya katılacak
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, Ankara'da kritik toplantıya katılacak
CHP Genel Başkanı Özgür Özel için başlatılan soruşturmaya CHP Denizli İl Başkanı Horzum'dan sert tepki
CHP Genel Başkanı Özgür Özel için başlatılan soruşturmaya CHP Denizli İl Başkanı Horzum'dan sert tepki
KILIÇDAROĞLU’NA SON MEKTUP
KILIÇDAROĞLU’NA SON MEKTUP
Son Haberler
Turnuvaya katılan sporcular tarihi ve doğal güzelliklere hayran kaldı
Turnuvaya katılan sporcular tarihi ve doğal güzelliklere hayran kaldı
Başkan Hakan,
Başkan Hakan, "Çal, tarımın geleceğini yazmaya devam edecek!"
CHP'Lİ ARPACI ADALET BAKANINA SORDU,
CHP'Lİ ARPACI ADALET BAKANINA SORDU, "YOLSUZLUK ORTADA, YARGI NEREDE?"
Çal MYO Dijital Tarım Teknolojileri Programı İlk Öğrencilerini Bekliyor
Çal MYO Dijital Tarım Teknolojileri Programı İlk Öğrencilerini Bekliyor
Komşunun Traktörünü Geceden Götürdüler, 400 Bin Liralık Traktörü 60 Bin TL'ye Sattılar
Komşunun Traktörünü Geceden Götürdüler, 400 Bin Liralık Traktörü...
Çal Belediyesi Kadir Gecesi'nde Gönülleri Birleştirdi!
Çal Belediyesi Kadir Gecesi'nde Gönülleri Birleştirdi!

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim