• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. 'Cimri Koca' Kusurlu Sayıldı: 15 Bin Lira Tazminat Ödeyecek
Asayiş
Yayınlanma: 02 Şubat 2024 - 16:07

'Cimri Koca' Kusurlu Sayıldı: 15 Bin Lira Tazminat Ödeyecek

Asayiş
02 Şubat 2024 - 16:07
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
'Cimri Koca' Kusurlu Sayıldı: 15 Bin Lira Tazminat Ödeyecek
Denizli'de yaşanan bir boşanma davasında, ev eşyalarını almayan ve beyaz eşyaları kullanmasına izin vermeyen koca, eşinin piknik tüpünde yemek yapmasına neden olduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından tam kusurlu bulundu. Denizli 4. Aile Mahkemesi, çiftin boşanmasına ve kocanın 15 bin lira maddi tazminat ödemesine karar verdi.

Davacı-davalı erkek, eşinin kendisine saygısız davrandığını, ev işlerini yapmadığını ileri sürerek boşanma talebinde bulundu. Ayrıca, evi terk eden eşine 50 bin lira maddi ve 50 bin lira manevi tazminat talep etti. Davalı-davacı kadın ise eşinin temel ihtiyaçları karşılamadığını, beyaz eşyaları kurmadığını ve hırsızlıkla suçladığını belirtti. Kadın, evden kovulduğunu ve kapı kilidinin değiştirildiğini iddia ederek 50 bin lira maddi, 100 bin lira manevi tazminat istedi.

Denizli 4. Aile Mahkemesi, erkeğin ev düzeni kurmamasını, beyaz eşyaları kullanmamasını ve eşinin evi terk etmesini kusur olarak değerlendirdi. Mahkeme, kadını ise herhangi bir kusurunun olmadığına hükmetti. Kocanın itirazı üzerine dosyayı inceleyen Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını uygun bularak istinaf başvurusunu reddetti.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, ev eşyalarını almayan ve beyaz eşyaları kullanmasına izin vermeyen kocanın tam kusurlu olduğuna dair yerel mahkeme kararını onadı. Koca, boşanmanın yanı sıra 15 bin lira maddi tazminat ödemeye mahkum edildi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Devrilen traktörün üzerinden yola savrulan genç kadın hayatını kaybetti
Devrilen traktörün üzerinden yola savrulan genç kadın hayatını kaybetti
Denizli'de otomobil ortalığı savaş alanına çevirdi: 5 araç hasar gördü
Denizli'de otomobil ortalığı savaş alanına çevirdi: 5 araç hasar gördü
ACIPAYAM’DA FECİ KAZA: ELEKTRİKLİ BİSİKLET SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ
ACIPAYAM’DA FECİ KAZA: ELEKTRİKLİ BİSİKLET SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ
Direksiyon Başında Bayıldı, Tırı Akaryakıt İstasyonuna Girdi
Direksiyon Başında Bayıldı, Tırı Akaryakıt İstasyonuna Girdi
Denizli’de jandarma kış turizmi için hazırlıklarını tamamladı
Denizli’de jandarma kış turizmi için hazırlıklarını tamamladı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim