• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Cumhuriyet Halk Partisi
  3. DENİZLİ BŞB'DEN YANDAŞ VAKIF VE DERNEKLERE KIYAK
Cumhuriyet Halk Partisi
Yayınlanma: 30 Ocak 2020 - 15:20

DENİZLİ BŞB'DEN YANDAŞ VAKIF VE DERNEKLERE KIYAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Sayıştay’ın Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin mevzuata aykırı işlemlerine dair tespitlerini kamuoyuyla paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi
30 Ocak 2020 - 15:20
3 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
DENİZLİ BŞB'DEN YANDAŞ VAKIF VE DERNEKLERE KIYAK

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ortak hizmet projesi bulunmamasına rağmen kiraladığı taşınmazları, TÜRGEV, TÜGVA gibi yandaş vakıf ve derneklere mevzuata aykırı tahsis ettiğini ortaya koyan Sayıştay Raporu’nda yetim ve/veya ihtiyaç sahibi öğrencilerin ücretsiz barınma sorumluluğunun da yerine getirilmediği açığa çıktı. Sayıştay, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Ortak Hizmet Projesi Bulunmamasına Rağmen Kiraladığı Taşınmazları Vakıf ve Derneklere Mevzuata Aykırı Olarak Tahsis Ettiğini ortaya çıkardı. CHP Denizli Milletvekili Sayıştay raporlarında vakıf ve dernek isimlerini açıklanmadığını, sadece T Vakfı diye belirtilen vakfın Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) olduğunun raporda yer aldığını belirtti.

Yandaş dernek ve vakıfların kiralarını mevzuata aykırı olarak ödeyen Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ödemeler ve aykırılıklar şu şekilde:

BELEDİYENİN TAŞINMAZLARI DERNEK VE VAKIFLARA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ.

Sayıştay’ın raporuna göre Denizli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) 01.09.2016 tarihinde  aylık 21.250,00 TL bedel ile 1 yıllığına bina kiralamış ve Vakfa ücretsiz olarak tahsis edilmiştir. Ancak 2019 yılının Eylül ayında protokol yapılarak vakfın ödediği kira bedeli güncellenerek belediye tarafından ödenmeye başlanmıştır. 2018 yılı sonu itibariyle belediye tarafından aylık 32.550,00 TL olarak ödenmektedir.

Yine aynı şekilde Denizli Büyükşehir Belediye K Vakfına 15.12.2015 tarih ve 1372 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile Vakıf ile Belediye arasında ortak hizmet projesi yürütülmesi hususunda belediye başkanına yetki verilmiş, belediye başkanı da bu yetkisini kullanarak Denizli Büyükşehir Belediyesi adına söz konusu Vakıf ile 26.09.2016 tarihinde protokol imzalanmıştır. protokolün İdarenin yükümlülükleri kapsamında İdare tarafından bina kiralanmış ve Vakfın kullanımına tahsis edilmiştir. Bu bir yıllık süre sürekli olarak yenilenerek devam ettirilmekte 2018 yılında aylık 13.630,00 TL olarak ödenmektedir.

Sayıştay Raporu Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin vakıfların yanı sıra derneklere de mevzuata aykırı olarak taşınmaz kiraladığını ortaya çıkardı. 15.12.2015 tarih ve 1372 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile M Derneği ile Belediye arasında ortak hizmet projesi yürütülmesi hususunda belediye başkanına yetki verilmiş, belediye başkanı da bu yetkisini kullanarak Denizli Büyükşehir Belediyesi adına söz konusu Dernek ile 26.09.2016 tarihinde protokol imzalamıştır. Protokol kapsamında bina kiralanmış ve Derneğin kullanımına tahsis edilmiştir. Bu bir yıllık süre sürekli olarak yenilenerek devam ettirilmekte 2018 yılında aylık 14.870,00 TL olarak ödenmektedir.

YANDAŞLARA MEVZUATA AYKIRI ÖDEME YAP AMA YETİM ÇOCUKLAR İÇİN TALEPTE BULUNMA!!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Sayıştay Raporuna göre Protokollerde vakıf veya derneklere; öğrenci sayısının %10’una karşılık gelecek şekilde Belediyece yönlendirilen yetim ve/veya ihtiyaçlı öğrencilerin ücretsiz olarak barınma ve iaşesini temin etmek sorumluluğundadır denilmesine rağmen Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından vakıf veya derneklerden böyle bir talepte bulunulmadığını açıkladı. Sayıştayın “Belediyelerin özürlü dernekleri ve kamu yararına çalışan dernekler haricindeki derneklere nakdi yardım yapamayacağı ve sözü edilen bu derneklere yapılacak yardımın da belediye meclisince izin verilen ortak hizmet projeleri çerçevesinde yapılması gerektiğini” hatırlattığını belirten CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca  ‘Sayıştay raporlarına göre Denizli Büyükşehir Belediyesinin herhangi bir ortak hizmet projesi olmamasına rağmen meclisten alınan genel bir yetki ile ortak hizmet projesi protokolü kapsamında, dört adet binanın kira bedellerini ödemiştir. Ayrıca iki dernek ve iki vakfa ücretsiz bina tahsis edilmiş ve bu binalardan birinin su ve doğalgaz gibi giderlerini karşıladığı tespit edilmiştir. Yandaş vakıflara derneklere hukuksuz bir şekilde kiralar ödenirken, vatandaşın vergileri yandaşlara aktarılırken yetim çocuklarımız, ihtiyacı olan öğrencilerimiz görmezden gelinmekte. Barınma hakları ellerinden alınmaktadır’ dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan İlhan, “Baba, Umudun Adı, Mücadelenin Sessiz Kahramanıdır”
Başkan İlhan, “Baba, Umudun Adı, Mücadelenin Sessiz Kahramanıdır”
Başkan Horzum:
Başkan Horzum: "Teşekkürler Denizli! Denizli'nin Desteği Umudumuzu Güçlendirdi"
Başkan Hakan:
Başkan Hakan: "Genel Başkanımız Özgür Özel'in Yanındayız"
DENİZLİ'DE ÖZGÜR ÖZEL'E YOĞUN İLGİ: VATANDAŞ BULUŞMASI MİTİNG HAVASINDA GEÇTİ
DENİZLİ'DE ÖZGÜR ÖZEL'E YOĞUN İLGİ: VATANDAŞ BULUŞMASI MİTİNG HAVASINDA GEÇTİ
Sadık Grubu, 6. istasyonunu İstanbul’da açtı
Sadık Grubu, 6. istasyonunu İstanbul’da açtı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim