• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. DENİZLİ BŞB
  3. Denizli Büyükşehir Belediyesinin mera ıslah çalışmaları üreticileri mutlu etti
DENİZLİ BŞB
Yayınlanma: 08 Nisan 2023 - 13:07

Denizli Büyükşehir Belediyesinin mera ıslah çalışmaları üreticileri mutlu etti

DENİZLİ BŞB
08 Nisan 2023 - 13:07
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Denizli Büyükşehir Belediyesinin mera ıslah çalışmaları üreticileri mutlu etti

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçede başlattığı 12 bin dekarlık mera alanı ıslah edildi. Üreticiler yem maliyetini düşürecek projeden duydukları memnuniyeti dile getirirken, projeyle kaba yem ihtiyacını karşılama oranının yüzde 50’ye çıkarılması hedefleniyor.

Denizli’de kırsal alanlarda üretimi artırarak çiftçinin ve üreticinin daha çok kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla tarım ve hayvancılıkta büyük destekler veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 11 ilçede hayata geçirdiği 12 bin dekarlık mera ıslahını tamamladı. Geçen yıl 4 ilçede 6 bin 350 dekar mera alanında ıslah çalışması yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde yaptığı mera ıslah projesini Acıpayam, Baklan, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Çivril, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas olmak üzere toplam 11 ilçedeki 62 mahallede uyguladı. Hayvancılık yapan çiftçilerin en temel ihtiyacı olan kaliteli kaba yemi en ucuz şekilde üretmelerini sağlamak, köydeki bitki vejetasyonu, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasını ve geliştirilmesini temin ederek sürdürülebilir mera kavramını geliştirmek amacıyla yapılan proje ile 12 bin dekar mera alanına 119 bin kg gübre uygulandı. Projeyle üreticinin kaba yem ihtiyacını karşılama oranının yüzde 50’ye çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.

Üretici memnun
Yapılan çalışmalar için teşekkür eden Çivril’nin Özdemirci Mahallesi Muhtarı Niyazi Aydın, Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir süre önce çiftçilere tohumluk buğday ve tohumluk nohut desteği verdiğini hatırlattı. Mera ıslah projesini de hayata geçirerek kendilerinden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile projeye emek veren herkese teşekkür eden Muhtar Aydın, “Sağ olsunlar, var olsunlar. İnşallah yağışlarımız bol olur, hayvanlarımızın faydalanacağı otlarımız bol olur, sütümüz, etimiz bol olur ve insanlarımızın bütçesine, Türkiye ekonomisine katkı sağlanır” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’den 50’nin üzerinde projeyle çiftçi ve üreticiye destek
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, mera ıslah projesinin hayvancılıkla uğraşan üreticiler için çok önemli olduğunu belirtti. Verimli meralar ile üreticilerin yem giderlerinin daha da azaldığına dikkati çeken Başkan Zolan, geçen yıl uyguladıkları projeden alınan verim ile birlikte bu yıl ıslah edilen mera alanını yaklaşık 2 kat artırdıklarını işaret etti.
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 50’nin üzerinde projeyle çiftçimize ve üreticimize destek verdik. Bu projelerimizle de inşallah çiftçimiz ve üreticimiz kazanmaya devam edecek. Güzel Denizli’mizde yaşayan insanlarımızın daha mutlu ve huzurlu olması için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Projenin uygulanmasına emek veren katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Büyükşehir DESKİ'den Bekilli'ye 28,5 milyon TL'lik yatırım
Büyükşehir DESKİ'den Bekilli'ye 28,5 milyon TL'lik yatırım
Çal Karası Sempozyumu, Çal'ın bağcılık mirasını bilim, kültür ve turizm ekseninde buluşturdu
Çal Karası Sempozyumu, Çal'ın bağcılık mirasını bilim, kültür ve turizm ekseninde buluşturdu
Çamlık Kent Ormanında doğa ve huzur dolu buluşma
Çamlık Kent Ormanında doğa ve huzur dolu buluşma
Denizli 22 farklı branşta ücretsiz eğitim verilecek
Denizli 22 farklı branşta ücretsiz eğitim verilecek
Lojman isteyen memur, sokağa yatak yorgan attı
Lojman isteyen memur, sokağa yatak yorgan attı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim