Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde yürüttüğü operasyonlarda, haklarında 10 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 firari yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre, 1 – 9 Ekim 2025 tarihleri arasında “aranan şahısların yakalanması”na yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda Asayiş, Terör, Siber ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele birimleri koordineli şekilde çalıştı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, bilişim sistemleri dolandırıcılığı, nitelikli dolandırıcılık, kasten öldürme, kasten yaralama ve uyuşturucu ticareti suçlarından aranan 3 kişiyi yakaladı. Bu kişilerden birinin 39 yıl, bir diğerinin 11 yıl 6 ay 25 gün, diğerinin ise 10 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan 17 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası bulunan 1 şahsı yakalayarak adalete teslim etti.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de aynı suçtan 16 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası bulunan 1 kişiyi gözaltına aldı.
Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri ise insan ticareti suçundan 10 yıl hapis cezası bulunan 1 firariyi yakaladı.
Toplam 6 firarinin cezaevine teslim edilmesiyle sonuçlanan operasyonlar hakkında Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, aranan şahıslara yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.







