• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. .Denizli'de beyin ölümü ve donör bakımı sempozyumu yapıldı
Sağlık
Yayınlanma: 29 Eylül 2023 - 20:20

.Denizli'de beyin ölümü ve donör bakımı sempozyumu yapıldı

Sağlık
29 Eylül 2023 - 20:20
3 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
.Denizli’de beyin ölümü ve donör bakımı sempozyumu yapıldı

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ile İzmir Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi işbirliğiyle Denizli’de beyin ölümü tespiti, donör bakımı ve aile görüşmesi konulu sempozyum düzenlendi.

Denizli’de organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak, kamu, üniversite ve özel hastanelerdeki beyin ölümü tespitini arttırmak, donör bakımı ile ilgili bilgileri yenilemek hedefiyle beyin ölümü tespiti, donör bakımı ve aile görüşmesi konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyum programına Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Hüseyin Bozdemir ve İzmir’den gelen eğitimcilerin yanı sıra Denizli’de bulunan kamu, üniversite ve özel hastanelerin yöneticileri, hastanelerde görevli anestezi, nöroloji, beyin cerrahi, yoğun bakım, acil tıp uzmanları ve organ nakli koordinatörleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sempozyumun açılış konuşmasını Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Hüseyin Bozdemir gerçekleştirdi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, sempozyumun hayırlı olmasını dileyerek Denizli’de organ bağışı konusunda yapılan çalışmalardan bahsetti. 2019 yılında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan Her Bağış Yeni Bir Hayat projesiyle Denizli’de organ bağışı konusunda seferberlik başlattıklarını söyleyen Öztürk, şöyle devam etti:
“Sağlık Bakanlığımızın çalışmaları istikametinde iller olarak organ bağışı konusunda çeşitli projeler yürütüyoruz. Denizli olarak da beyin ölümü tespit sayısını, il geneli kadavra organ bağış sayısını ve canlı organ bağış sayısını arttırmak için 2019 yılında Her Bağış Yeni Bir Hayat Projesine başladık. Proje çerçevesinde merkez ve ilçe sağlık tesislerimizde, kamu kurumlarında, okullarda, Pazar yerlerinde, alışveriş merkezlerinde stantlar açarak organ bağışını anlattık. Denizli halkı da projemize duyarsız kalmadı. 13 bin 624 kişi organ bağışında bulundu ve Türkiye’de 2019 yılında en çok organ bağışı yapılan il olduk. Biz organ bağışını sahada ne kadar iyi anlatırsak vatandaşlarımız da o derece ilgi gösteriyor. Sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum. İzmir’den ve Pamukkale Üniversitesi’nden gelen hocalarımıza ve diğer tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum”

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Hüseyin Bozdemir de Sağlık Bakanlığı’nın öncülüğünde diğer kurumların ve medyanın desteği ile Türkiye’de organ bağışı konusunda farkındalık çalışmalarının bağış oranlarına olumlu yansıdığını belirtti. Şuan da Ulusal organ bekleme listesinde 31 bin 613 hasta olduğunu ve bunun 3 bin 837’sinin İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi’nde olduğundan bahseden Bozdemir, sempozyuma katılan eğitimcilere ve katılımcılara çok teşekkür etti.

Açılış konuşmasından sonra İzmir Balçova İlçe Sağlık Müdürlüğünden Dr. Özgür Sönmez İzmir Bölge Koordinasyon Merkezinin Mevcut Durumu, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nden Prof. Dr. Ali Necati Gökmen Beyin Ölümü Tespiti, Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde görevli Doktor Öğretim Görevlisi Aslı Mete Yıldız Donör Bakımı, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Türker Acar Beyin Ölümü Tanısında Destekleyici Testler, İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi Organ Nakli Koordinatörü Ebe Arzu Okutan da Aile Görüşmesi konusunda sunum yaptı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi:
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi: "Mücadele Edeceğiz"
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Pro. Dr. Gökhan Önem:
Pro. Dr. Gökhan Önem: "Gerçek Tıp Bayramı, Sorunlar Çözülünce Olacak"
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
İşlek cadde oluşan çukur sürücülere zor anlar yaşattı
İşlek cadde oluşan çukur sürücülere zor anlar yaşattı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim