• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Denizli'de Birleşik KAMU-İŞ'ten Tasarruf Tedbirlerine Tepki
Gündem
Yayınlanma: 29 Mayıs 2024 - 19:33
Güncelleme: 29 Mayıs 2024 - 19:41

Denizli'de Birleşik KAMU-İŞ'ten Tasarruf Tedbirlerine Tepki

Gündem
29 Mayıs 2024 - 19:33
Güncelleme: 29 Mayıs 2024 - 19:41
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Denizli'de Birleşik KAMU-İŞ'ten Tasarruf Tedbirlerine Tepki
Birleşik KAMU-İŞ Denizli İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan, kamu tasarrufu tedbirleri ile ilgili basın açıklamasında, devlet memurları ve kamu emekçilerinin kazanılmış haklarının ortadan kaldırıldığını, buna karşılık kamuda lüks ve şatafatın devam ettiğini söyledi.

Aydoğan, 17 Mayıs 2024 tarihli ve 32549 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2024/7 sayılı "Tasarruf Tedbirleri" konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ne dikkat çekerek, bu genelge ile kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanmasının amaçlandığını belirtti. Ancak, bu tasarruf tedbirlerinin faturasının yine halka ve kamu emekçilerine kesildiğini vurguladı.

Aydoğan, genelge hükümlerini incelediklerinde, tasarrufun yine kamu emekçilerine dayatıldığını, Anayasa, kanunlar ve toplu sözleşme ile elde edilen tüm kazanımların ortadan kaldırıldığını belirtti. "Kamuda lüks ve şatafat devam ederken, iktidar yandaşlarına para aktarmaktan vazgeçmemiştir. 90 ayrı kamu kurumundan maaş alanların, itibardan tasarruf olmaz anlayışıyla hareket ettikleri görülmektedir" dedi.

Açıklamasında, keyfi harcamaların devam ettiğini, fazla mesai ücretlerine göz dikildiğini, personel servislerinin sonlandırıldığını ve 657 Sayılı Kanun'un 68/B maddesine yapılacak atamaların sadece yönetici kadroları ile sınırlı tutulduğunu belirtti. Bu düzenlemelerin hukuksuz olduğunu ve kamu hizmetlerini büyük oranda aksatacağını ifade etti.

Ayrıca, kamuya personel alımının emekli sayısı ile sınırlandırılmasının kamu hizmetlerini verilemez hale getireceğini, bu durumun özellikle eğitim, sağlık, yargı, ulaşım ve diğer iş kollarında kamu emekçilerinin iş yükünü artıracağını ve iş güvenliğini bozacağını vurguladı. Personel servislerinin kaldırılması ile toplu sözleşme ile elde edilen kazanımların ortadan kaldırılacağını, kamu emekçilerinin ulaşım için ek harcama yapmak zorunda kalacaklarını ve bu durumun özellikle büyükşehirlerde trafik yoğunluğunu artıracağını ifade etti.

Sonuç olarak, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, söz konusu genelgenin çeşitli hükümlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile Danıştay nezdinde dava açtığını duyurdu. Aydoğan, kamu emekçileri, emekliler ve toplumun emeğiyle geçinen bütün kesimleri için yaşamı daha çekilmez hale getirecek bu genelgeye karşı hem hukuki hem de demokratik yollardan mücadele edeceklerini kamuoyuna saygıyla bildirdi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Meteoroloji Alarm Verdi: Denizli'de Kuvvetli Sağanak ve Dolu Bekleniyor
Meteoroloji Alarm Verdi: Denizli'de Kuvvetli Sağanak ve Dolu Bekleniyor
Denizli'de Sınav Sabahı Zamana Karşı Yarışan Öğrencileri Polis Motosikletle Yetiştirdi
Denizli'de Sınav Sabahı Zamana Karşı Yarışan Öğrencileri Polis Motosikletle Yetiştirdi
Denizli’deki Narkotik Soruşturmasında 12 Avukat Serbest Kaldı
Denizli’deki Narkotik Soruşturmasında 12 Avukat Serbest Kaldı
Denizli Barosu; “Hukuk devletinde hiç kimse soruşturulamaz değildir ancak süreç hukuk içinde yürütülmelidir”
Denizli Barosu; “Hukuk devletinde hiç kimse soruşturulamaz değildir ancak süreç hukuk içinde yürütülmelidir”
Dolu yağışı meyve ağaçları ve ekili arazilere zarar verdi
Dolu yağışı meyve ağaçları ve ekili arazilere zarar verdi

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim