• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. DENİZLİ BŞB
  3. Denizli'de kömür denetimleri başladı
DENİZLİ BŞB
Yayınlanma: 05 Eylül 2020 - 13:08

Denizli'de kömür denetimleri başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ısınmadan kaynaklanan soba ve kaloriferlerin neden olduğu hava kirliliğini önlemek için kömür satış noktalarında denetimlere başladı.

DENİZLİ BŞB
05 Eylül 2020 - 13:08
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Denizli’de kömür denetimleri başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü için yetki devri alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında hava kirliliğinin minimum düzeyde olması için kömür satış noktalarında denetimlere başladı. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı hava kirliliği denetim ekipleri, kömür satışı yapılan noktalarda rastgele seçilen torba kömürlerden numune alarak, tahlil için laboratuara gönderiyor. Burada bir dizi işlemden geçen kömürün kalitesinin yeterli düzeyde olup olmadığı tespit ediliyor. Denetimlerde ayrıca kömür satışı yapan işletmelerin yeterlilik belgelerinin olup olmadığı da kontrol ediliyor.

Kömürde ısıl değerlere dikkat
Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ramazan Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi olarak Denizli'de hava kirliliğini en aza indirebilmek amacıyla gerekli kontrolleri sürdürdüklerini söyledi. 2016 yılında alınan Denizli İl Mahalli Çevre Kurulu kararlarını hatırlatan Değirmenci, "Doğalgaz altyapısı bulunan bölgelerde merkezi ısıtma sistemine sahip binalarda kömür tamamen yasaklanmıştır. Merkezi ısınma sistemine sahip doğalgaz alt yapısı olmayan bölgelerde ise TSE standartlarına göre bacalara filtre takma zorunluluğu bulunmaktadır. Bunun yanında kullanılan yerli kömürde alt ısıl değeri 5 bin 400 kcal/kg ve kükürt oranı ise yüzde 1,2, ithal kömürde ise alt ısıl değeri 7 bin 200 kcal/kg ve kükürt oranı yüzde 0,9 olmasına dikkat edilmelidir." dedi.

Denetimler aralıksız sürecek
Kömür satış noktaları ve tüm hanelerde kömür satış denetimini sürdüreceklerini kaydeden Değirmenci, "Aldığımız bu numuneler Denizli Büyükşehir Belediyemiz bünyesindeki Denizli Çevre Kalite (DENÇEV) Laboratuarı'nda analizleri yapılmaktadır. Analizleri olumsuz çıkan kömürlerin şehrimizde satışını ise yasaklamaktayız. Vatandaşlarımızdan isteğimiz açıkta satışı yapılan kömür almamaları, ayrıca değerleri olumsuz olan kömürleri mutlaka Denizli Büyükşehir Belediyesine iletmeleridir. Hava kirliliğini en az düzeyde tutmak için denetimlerimiz aralıksız sürecektir" dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Denizli Büyükşehir'in gönüllü ekibi artık Türkiye'nin afetlerinde görev alacak
Denizli Büyükşehir'in gönüllü ekibi artık Türkiye'nin afetlerinde görev alacak
Canlı Yayınla Gerçekleştirilecek: Denizli Büyükşehir Belediyesi 53 İş Yerini İhaleyle Kiraya Verecek
Canlı Yayınla Gerçekleştirilecek: Denizli Büyükşehir Belediyesi 53 İş Yerini İhaleyle Kiraya Verecek
Denizli Büyükşehir'in uluslararası satranç turnuvasında geri sayım başladı
Denizli Büyükşehir'in uluslararası satranç turnuvasında geri sayım başladı
20. Uluslararası Halk Dansları Festivali muhteşem gala gecesiyle taçlandı
20. Uluslararası Halk Dansları Festivali muhteşem gala gecesiyle taçlandı
Büyükşehir otobüsleri KPSS’ ye gireceklere ücretsiz
Büyükşehir otobüsleri KPSS’ ye gireceklere ücretsiz

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim