• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Denizli'de Mercek Operasyonu: Ruhsatsız Silah Taşıyanlara ve Kaçakçılara Darbe!
Asayiş
Yayınlanma: 07 Kasım 2024 - 11:33

Denizli'de Mercek Operasyonu: Ruhsatsız Silah Taşıyanlara ve Kaçakçılara Darbe!

Asayiş
07 Kasım 2024 - 11:33
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Denizli'de Mercek Operasyonu: Ruhsatsız Silah Taşıyanlara ve Kaçakçılara Darbe!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde bir hafta süren ve 81 ilde gerçekleştirilen geniş kapsamlı “Mercek-27” operasyonunda ruhsatsız silah taşıyanlar ve silah kaçakçılarına karşı önemli bir başarı elde edildiğini duyurdu. Operasyonlarda, toplam 2 bin 274 silah ele geçirilirken, bin 664 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

81 il genelinde İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlüklerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonlar kapsamında, ruhsatsız silah taşıyanlar ve yasa dışı silah ticareti yapanlar hedef alındı. Bir hafta süren çalışmalar sonucunda, aramalarda bin 100 ruhsatsız tabanca, 516 kurusıkıdan dönüştürülmüş tabanca, 26 uzun namlulu tüfek ve 632 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 2 bin 274 silah ele geçirildi. Bu kapsamda, çok sayıda ev, iş yeri ve halka açık alanda kapsamlı taramalar yapılırken, yol kontrolleri de titizlikle gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya: “Bu Mücadelede Birlik Olmalıyız”

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlarla ilgili açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı. Ruhsatsız silahlarla mücadelenin önemine dikkat çeken Bakan Yerlikaya, suçları önleyici adımların gerekliliğine vurgu yaparak, “Suçu henüz oluşmadan önlemenin büyük önem taşıdığını ifade etti. Bu kapsamda ruhsatsız silah kullanımına karşı toplum olarak birlikte hareket etmemiz gerektiğini belirten Yerlikaya, tüm vatandaşlara, sivil toplum kuruluşlarına, medya organlarına ve toplumun her kesiminden bireylere bu mücadelede destek olmaları çağrısında bulundu.

Yerlikaya açıklamasında, “Ülkemizin huzur ve güvenliği için bu mücadeleyi milletimizin her bir ferdiyle, sivil toplum kuruluşlarımızla, medyamızla, kanaat önderlerimizle, esnaflarımızla, öğretmenlerimizle, annelerimiz ve babalarımızla, 7’den 70’e bir ve beraber olarak vermeliyiz” ifadelerine yer verdi.

“Suç Odaklarıyla Mücadelemiz Devam Edecek”

Ruhsatsız silah temininin kamu güvenliği açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurgulayan Bakan Yerlikaya, bu konuda devletin kararlılıkla hareket ettiğini söyledi. Yerlikaya, “Ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek,” dedi ve operasyonları gerçekleştiren tüm ekiplere teşekkürlerini sundu.

Operasyon kapsamında birçok ilde olduğu gibi, Denizli’de de etkin aramalar ve denetimler yapıldı. Yerlikaya, operasyonu yürüten valilerden kaymakamlara, jandarma ve emniyet güçlerine kadar tüm yetkililere teşekkür ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle” ifadeleriyle güvenlik güçlerinin gayretini takdir etti.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Devrilen traktörün üzerinden yola savrulan genç kadın hayatını kaybetti
Devrilen traktörün üzerinden yola savrulan genç kadın hayatını kaybetti
Denizli'de otomobil ortalığı savaş alanına çevirdi: 5 araç hasar gördü
Denizli'de otomobil ortalığı savaş alanına çevirdi: 5 araç hasar gördü
ACIPAYAM’DA FECİ KAZA: ELEKTRİKLİ BİSİKLET SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ
ACIPAYAM’DA FECİ KAZA: ELEKTRİKLİ BİSİKLET SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ
Direksiyon Başında Bayıldı, Tırı Akaryakıt İstasyonuna Girdi
Direksiyon Başında Bayıldı, Tırı Akaryakıt İstasyonuna Girdi
Denizli'de Uyuşturucu Operasyonu, İki Zehir Taciri Tutuklandı
Denizli'de Uyuşturucu Operasyonu, İki Zehir Taciri Tutuklandı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim