• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Denizli'de sağlıkçılara 2. doz aşıları vurulmaya başlandı
Sağlık
Yayınlanma: 11 Şubat 2021 - 16:13

Denizli'de sağlıkçılara 2. doz aşıları vurulmaya başlandı

Korona virüs ile mücadele kapsamında Denizli’de bugüne kadar 44 bini aşan aşılama yapılırken, sağlık çalışanlarında 2. doz aşıları da bugün vurulmaya başlanıldı.

Sağlık
11 Şubat 2021 - 16:13
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Denizli’de sağlıkçılara 2. doz aşıları vurulmaya başlandı
Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan korona salgınında önlem almak ve vatandaşları virüsün ölümcül etkisinden korumak amacıyla başlatılan aşılama çalışmalarına devam ediliyor. Aşı uygulamasında iki doz arası 28 gün geçmesinin ardından bugün 2. doz aşılama sağlık çalışanları üzerinde yapılmaya başlandı. Denizli Devlet Hastanesi’nde sabah erken saatlerde başlanan aşılama çalışmalarında sağlık çalışanları özel hazırlanmış aşı odalarına gelerek ikinci doz aşılarını vurdular. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk aşılama çalışmalarını yerinde görmek ve ikinci doz aşısını yaptırmak için Denizli Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Sağlık çalışanlarıyla görüşen ve aşılama çalışmaları hakkında bilgi alan Öztürk ikinci doz korona virüs aşısını yaptırdı ve bir kez daha pandemiyle mücadelede aşının önemine vurgu yaptı.

“Aşılama ve tedbirlerle salgının üstesinden geleceğiz”
Öztürk, “Bildiğiniz gibi korona virüs ile mücadelede en ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarının aşılama işlemlerine 14 Ocak itibariyle başlanmıştı. 28 gün sonra ikinci doz aşıların yapılmasına bugün itibariyle başladık. Birinci dozda olduğu gibi şimdi de sağlık çalışanlarımızın ikinci doz aşılarını çok hızlı bir şekilde tamamlamayı planlıyoruz. Sağlık çalışanlarımızın ardından birinci doz aşısını yaptırıp 28 günlük süresi dolan diğer vatandaşlarımızın da ikinci doz aşılama işlemlerine geçilecek. Yine Sağlık Bakanlığımızca belirlenen COVID-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisine göre 70 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılama çalışmaları başladı. Aşılama ve tedbirlerle salgının üstesinden geleceğiz” dedi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 Aşısı Bilgilendire Platformunda yer alan anlık bilgilere göre Denizli’de aşılanma sayısı saat 16.00 itibari ile 44 bin 326 kişinin şuana kadar aşılandığı belirtildi.



ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi:
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi: "Mücadele Edeceğiz"
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Pro. Dr. Gökhan Önem:
Pro. Dr. Gökhan Önem: "Gerçek Tıp Bayramı, Sorunlar Çözülünce Olacak"
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
Denizli'de doğal gaz abone sayısı 290 bin 597'ye ulaştı
Denizli'de doğal gaz abone sayısı 290 bin 597'ye ulaştı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim