• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Denizli'de salgın tedbirleri ve toplum sağlığını hiçe sayanlarla mücadele sürüyor
Sağlık
Yayınlanma: 10 Kasım 2020 - 20:45

Denizli'de salgın tedbirleri ve toplum sağlığını hiçe sayanlarla mücadele sürüyor

Denizli Valiliği yayımladığı yazılı açıklamada salgının yanı sıra toplum sağlığını hiçe sayan kişilerle de mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini vurgulayarak karantina ihlali yapan 249 kişi idari ceza uygulandığını, karantina boyunca Kredi Yurtlar Kurumlarına yerleştirilen bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Sağlık
10 Kasım 2020 - 20:45
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Denizli'de salgın tedbirleri ve toplum sağlığını hiçe sayanlarla mücadele sürüyor

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde karantina ihlali yaptığı belirlenen 249 kişi Kredi Yurtlar Kurumuna yerleştirilerek karantina sürelerini tamamlanmaları sağlanarak bu kişilere 3 bin 150 TL para cezası verildiği belirtildi. Ayrıca Türk Ceza Kanununda yer alan ‘Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ maddesi gereğince suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.
“Toplum sağlığını hiçe sayan kişilerle de mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir”
Yapılan yazılı açıklamanın devamında korona virüse yakalan ve temas ettiği kişileri doğru bildirmeyen 2 kişi hakkında adli ve idari ceza işlem uygulandığı belirtilerek “Filyasyon ekipleri günün farklı saatlerinde, bazen günde birkaç defa sıkı denetim yapmaktadır. Vatandaşlarımız, karantinada olması gerekirken ikametini terk eden temaslı veya Covid-19 teşhisi pozitif olan kişileri 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunabilirler. Korona virüsle olduğu gibi, toplum sağlığını hiçe sayan kişilerle de mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir” diyerek salgınla mücadelede toplum sağlığını hiçe sayanlarla da kararlılıkla mücadele edildiği vurgulandı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi:
Tabip Odası Seçimi Öncesi Prof. Dr. Önem'den Net Çizgi: "Mücadele Edeceğiz"
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Denizli Tabip Odası seçimleri öncesi Çağdaş Hekimler Grubu projelerini anlattı
Pro. Dr. Gökhan Önem:
Pro. Dr. Gökhan Önem: "Gerçek Tıp Bayramı, Sorunlar Çözülünce Olacak"
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
Denizli'de İlk: Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Asistan Hekim Dr. Fırat Okta Yönetim Kuruluna Aday
"Hastanelerde yer yok" dedi. Görevinden oldu.
"Hastanelerde yer yok" dedi. Görevinden oldu.

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim