Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki park sorununu çözmek amacıyla ücretli otopark uygulamasını yeniden hayata geçirdi. İlk etapta Bayramyeri’nde başlatılan sistem kapsamında, belirlenen alanlarda araçlarını park eden sürücüler için 60 dakikalık ücretsiz kullanım hakkı tanınacak. Süreyi aşanlar ise Kabahatler Kanunu çerçevesinde para cezasına çarptırılacak.

60 Dakikadan Sonra Cezai İşlem Uygulanacak
Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında başkan Bülent Nuri Çavuçoğlu, Belediye ekipleri tarafından belirlenen park alanlarına sürücüler bir saat boyunca araçlarını bırakabileceğini açıkladı. Ancak bu sürenin aşılması durumunda, sürücüler 2 bin 900 TL’ye kadar varan cezalarla karşılaşabilecek. Belediye yetkilileri, bu uygulamayla hem şehir merkezindeki trafik akışını düzenlemeyi hem de esnafların dükkânlarının önünün uzun süreli park alanına dönüşmesini engellemeyi hedeflediklerini belirtti.
Bazı Otoparklarda İlk Bir Saat Ücretsiz
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kent genelinde bazı otoparklarda ilk bir saatin ücretsiz olacağını açıkladı. Ücretsiz kullanım sağlanacak otoparklar arasında Hasan Gönüllü Otoparkı, Kayalık Otoparkı, Santral Garaj içindeki otopark, 15 Mayıs Mahallesi’nde bulunan otopark ve Çamlık bölgesindeki otopark yer alıyor. Başkan Çavuşoğlu, “Vatandaşlarımız araçlarını buralara bırakıp işlerini halledebilirler. Ancak 60 dakikadan sonra ücret ödenecek” dedi.
Kent Merkezinde Otopark Alanı Bulmak Zorlaşıyor
Denizli’de yoğun bölgelerde yeni otopark alanları oluşturmanın giderek zorlaştığını ifade eden Çavuşoğlu, “Maalesef şehir merkezinde büyük bir otopark alanı bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Alternatif çözümler üretmek için çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Kaldırım İşgallerine Karşı Sıkı Denetim
Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde kaldırımların düzensiz kullanımıyla ilgili de harekete geçti. Ekiplerin sahada aktif olarak denetimler yaptığını belirten Başkan Çavuşoğlu, “Denizli’de kaldırım işgali sorunu ciddi bir noktaya ulaştı. Son günlerde ekiplerimiz bu konuda yoğun bir çalışma yürütüyor. Belirlenen bölgelerde işgalleri temizlemeye başladık ve süreci kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.
Tüm belediye başkanlarına ve yetkililere de bu konuda sorumluluk almaları çağrısında bulunan Çavuşoğlu, “Eğer göz yumulursa bu sorunu çözmek imkânsız hale gelir. Herkes kendi ilçesinde hassasiyet göstermeli ve bu sürece destek vermeli” dedi.
Yeni uygulamalarla birlikte kent merkezinde trafik düzeninin sağlanması, otopark sorununa çözüm bulunması ve kaldırımların yayalar için güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.





