• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Denizli JASAT'ın çözdüğü İkranur cinayetinde istenen cezalar belli oldu
Asayiş
Yayınlanma: 08 Nisan 2021 - 17:12

Denizli JASAT'ın çözdüğü İkranur cinayetinde istenen cezalar belli oldu

Giresun’da geçtiğimiz yıl meydana gelen ve Denizli İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timinin (JASAT) çözdüğü 7 yaşındaki İkranur Tirsi cinayetinde zanlılar için istenen cezalar belli oldu.

Asayiş
08 Nisan 2021 - 17:12
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Denizli JASAT’ın çözdüğü İkranur cinayetinde istenen cezalar belli oldu
Giresun’un İcilli köyüne bağlı Kıran Mahallesi'nde 27 Haziran 2020 günü meydana gelen olayda, evinin yakınındaki bahçede 6 yaşındaki kardeşi ve kuzeni ile oynayan Nazlı ve Serdar Tirsi çiftinin kızları İkranur (7), büyükbaş hayvanların yanına gitti. Küçük kız, geri dönmeyince ailesine haber verildi. Çevrede arama yapan ailesi, kızlarını bulamayınca jandarma ekiplerine bildirdi. Köye gelen jandarma, AFAD ve AKUT ekipleri arama çalışması başlattı. İz takip ve kadavra köpekleri, drone ve termal kameralar ile aranan İkranur’un cansız bedeni evinden 7 kilometre uzaklıktaki Salman mevkii Adaköy Deresinde bulundu.



Jandarma Genel Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT), Denizli'den giden JASAT ve Giresun İl Jandarma Komutanlığı ekipler tarafından yürütülen soruşturma kapsamında savcılık talimatıyla 15 Şubat 2021 günü sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan İkranur’un dedesi N.T., halaları S.T., Ayşe Tırsi, S.T., amcaları S.T. (14), A.T. ve kuzeni A.T olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı. Bulancak ilçe Jandarma Karakolunda 3 gündür çapraz sorguya alınan akrabalarından 5'i serbest bırakılırken, olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen küçük amcası S.T. ve halası Ayşe Tırsi yoğun güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde Bulancak Adliyesi'ne getirildi.

İkranur'a yaramazlık yaptığı için tokat attığını ve ağlaması üzerine ağzını kapatarak nefessiz kalması sonucu öldürdüğünü söyleyen 14 yaşındaki amca S.T. 'Kasten öldürme', cesedi birlikte dereye attıkları halası Ayşe Tirsi ise 'Suç delillerini yok etme, değiştirme veya gizleme' suçlarından tutuklandı.





İkranur Tirsi´nin ölümü ile ilgili yürütülen soruşturmada Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı´nca hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede amca Sinan T. için `Çocuğu kasten öldürmek´ suçundan 15 yıl, hala Ayşe Tirsi için `suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme´ suçundan 5 yıla kadar hapis istendi. İddianamede amca S.T'nin, kardeşi Ayşe Tirsi ile birlikte ağzı burnunun kapatılması sonucu ölen İkranur´u çuvala koyarak dere yatağında sığ bir yere bıraktıkları belirtildi.




ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Gemlik Merkezli Deprem Denizli’de de Hissedildi
Gemlik Merkezli Deprem Denizli’de de Hissedildi
Denizli'de yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 zehir taciri tutuklandı
Denizli'de yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 zehir taciri tutuklandı
OTOBÜSÜN ÇARPTIĞI YAŞLI ADAM HAYATINI KAYBETTİ
OTOBÜSÜN ÇARPTIĞI YAŞLI ADAM HAYATINI KAYBETTİ
Traktörün altında kalan yaşlı adam hayatını kaybetti
Traktörün altında kalan yaşlı adam hayatını kaybetti
Son Haberler
Yakanı da Aklayanı da Affetmeyeceğiz: Denizli'de Madımak Çığlığı!
Yakanı da Aklayanı da Affetmeyeceğiz: Denizli'de Madımak Çığlığı!
Başkan Çavuşoğlu’nun sözü gerçek oldu, yüzme öğrenen kadınlar Marmaris'te Denize girdi
Başkan Çavuşoğlu’nun sözü gerçek oldu, yüzme öğrenen kadınlar...
Başkan’dan Dilekçe ile Top İstemişlerdi; Hem Makamda Ağırlandılar Hem de İmzalı Topu Aldılar!
Başkan’dan Dilekçe ile Top İstemişlerdi; Hem Makamda Ağırlandılar...
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Laodikya’da Yangın Önlemi
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Laodikya’da Yangın Önlemi
Gemlik Merkezli Deprem Denizli’de de Hissedildi
Gemlik Merkezli Deprem Denizli’de de Hissedildi
JASAT'ın yakaladığı ünlülerin hırsızı tutuklandı
JASAT'ın yakaladığı ünlülerin hırsızı tutuklandı

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim