• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. DENİZLİ BŞB
  3. Denizli Tiyatroya Doydu
DENİZLİ BŞB
Yayınlanma: 14 Haziran 2022 - 11:11

Denizli Tiyatroya Doydu

DENİZLİ BŞB
14 Haziran 2022 - 11:11
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Denizli Tiyatroya Doydu
Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 34.'sünü düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali muhteşem bir finalle sona erdi. 34. yıla özel 34 oyunun sergilendiği festivalde binlerce tiyatrosever Denizli’nin dört bir yanında sergilenen eserleri izleme keyfi yaşadı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 34.'sünü düzenlediğiDenizli Büyükşehir BelediyesiUluslararası Tiyatro Festivali sanatseverlerden tam not aldı.

Sanatın ve kültürün başkenti Denizli’de düzenlenen festivale bu yıl 5’i yurtdışından olmak üzere toplam 23 tiyatro grubu katılırken, 400 dolayında tiyatro oyuncusu sahnelerde yerini aldı.

23 tiyatro grubunun 34 oyun sahnelediği festivalde Denizlililer 10 gün boyunca tiyatro sanatıyla iç içe olma imkanını yaşadı. Denizli merkezin yanı sıra Acıpayam, Sarayköy, Çivril ve Tavas’ta tiyatro heyecanı doyasıya yaşandı.

Festivalin kapanış oyunu ise Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda sergilendi.

Necip Fazıl Kısakürek’in kaleme aldığı Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Bir Adam Yaratmak” adlı oyun ile festival perdelerini kapatırken, oyuna gelen tiyatroseverler muhteşem bir final izledi.

Kültür ve sanatın başkenti Denizli
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl 34.’sünü gerçekleştirdikleri tiyatro festivalini keyifli bir şekilde sonlandırdıklarını anlatarak, "34. buluşmamıza özel 34 özel oyun Denizlili tiyatroseverlerle buluştu. Bu yıl birçok grup birbirinden güzel oyunlar sergiledi. Çocuklarımızın, gençlerimizin sanata olan ilgisini artırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Sanatın ve kültürün başkenti Denizli, kendisine yakışan bir organizasyonu daha layıkıyla gerçekleştirdi.Bize bu güzellikleri yaşatan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Denizli Büyükşehir'in gönüllü ekibi artık Türkiye'nin afetlerinde görev alacak
Denizli Büyükşehir'in gönüllü ekibi artık Türkiye'nin afetlerinde görev alacak
Canlı Yayınla Gerçekleştirilecek: Denizli Büyükşehir Belediyesi 53 İş Yerini İhaleyle Kiraya Verecek
Canlı Yayınla Gerçekleştirilecek: Denizli Büyükşehir Belediyesi 53 İş Yerini İhaleyle Kiraya Verecek
Denizli Büyükşehir'in uluslararası satranç turnuvasında geri sayım başladı
Denizli Büyükşehir'in uluslararası satranç turnuvasında geri sayım başladı
20. Uluslararası Halk Dansları Festivali muhteşem gala gecesiyle taçlandı
20. Uluslararası Halk Dansları Festivali muhteşem gala gecesiyle taçlandı
PAÜ ve DESİAD, istihdam ve kalkınmaya önemli katkılar sunacak projede bir araya geldi
PAÜ ve DESİAD, istihdam ve kalkınmaya önemli katkılar sunacak projede bir araya geldi

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim