• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. DENİZLİ TİYATROYLA ŞENLENİYOR
Genel
Yayınlanma: 05 Mayıs 2018 - 20:57

DENİZLİ TİYATROYLA ŞENLENİYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 32'ncisini düzenlediği Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nin korteji yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan korteje Denizlililer yoğun ilgi gösterirken, 6'sı yabancı olmak üzere toplam 24 tiyatro ekibi 13 Mayıs'a kadar 16 gösteri ve 38 oyunu sahneye koyacak.

Genel
05 Mayıs 2018 - 20:57
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
DENİZLİ TİYATROYLA ŞENLENİYOR
Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 32'ncisini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nin korteji yapıldı. Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninin ardından düzenlenen korteje, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali için gelen yerli ve yabancı tiyatro grupları ve davetliler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde yürüyüşe geçen gruplar, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı takip ederek 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar devam eden korteje katıldı. Denizlilerin cadde boyunca yoğun ilgi gösterdiği kortej renkli görüntülere sahne oldu. Makyajları ve kostümleri ile dikkat çeken tiyatrocular şarkı söyleyip dans ettiler.

BAŞKA YERDE YOK

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, 1984’ten bu yana devam eden tiyatro festivalinin dünyada başka bir ülkede olmadığını vurguladı. Değirmenci, ”Bu festivalimizin devam etmesi hepimizin, Denizli’nin gururudur. Festivalin gerçekleşmesinde emek veren başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ve tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda son bulan kortejin ardından Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği tiyatrocularının yaptığı sokak gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. 

DENİZLİ ÜNLÜ TİYATROCULARI AĞIRLAYACAK

Yurt içi ve yurtdışından Denizli'ye gelen grupların yanında atölye çalışmaları da festivale renk katacak. Tiyatro severlerin atölye çalışmalarına da katılabileceği festivale, Çetin Altay, Umut Oğuz, Serdar Orçin, Dilek Çelebi, Özer Tunca, Yunus Derli, İlter Baturay, Burcu Aksakal gibi birbirinden değerli oyuncular katılıyor. Ünlü tiyatro sanatçıları atölye çalışmalarında tecrübe ve birikimlerini Denizlililerle paylaşacak. 300’e yakın amatör tiyatro oyuncusunun yer aldığı festivalde 3 sokak oyunu grubu toplam 16 gösteri yapacak, 21 tiyatro grubu da 38 oyunu sahneye koyacak. Denizli kent merkezinin yanı sıra, Acıpayam, Sarayköy, Tavas ve Çivril’de de 8 farklı oyun tiyatro severlerle buluşacak.

Tiyatro Grupları

Denizli Büyükşehir Belediyesi 32. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nde sahne alacak gruplar şöyle: Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Salihli Fen Bilimleri Okulları, İzmir Narlıdere Umut Tiyatro Topluluğu, Anatole Sokak Oyuncuları, Rumeli Akademisi Eğitim ve Kültür Derneği, Ankara Birinci Peron Tiyatro, İstanbul Tuzgem, Antalya Kepez Belediye Tiyatrosu, Antalya Tiyatro Ütopya, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Erzurum Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu, Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü, Afyon Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aydın Efeler Belediye Tiyatrosu, Erciyes Üniversitesi Düşler Sahnesi, Trabzon Eski Sahne, Avcılar Belediye Konservatuarı, İlter Baturay Sun Art Devinim Tiyatrosu, Azerbaycan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fas Dramatic For Artistik Creation, Cezayir Gleam Groupe, İran Turan Tiyatro Topluluğu, İran Kian Art Group, İngiltere Trans Mitter Performance Signdance Collective."

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
"GÜNEŞ" 12 GÜNDÜR KAYIP, HER YERDE ARANIYOR: BULANA ÖDÜL VAR!
Mezunlar Koca Mektep'te Geçmişe Yolculuk Yaptı
Mezunlar Koca Mektep'te Geçmişe Yolculuk Yaptı
DENİZLİ'DE VEFA GÜNÜ: YAZAR HASAN KALLİMCİ'YE SAYGI GECESİ
DENİZLİ'DE VEFA GÜNÜ: YAZAR HASAN KALLİMCİ'YE SAYGI GECESİ
BEYAĞAÇ HALİME ÖZKE İÇİN TEK YÜREK:
BEYAĞAÇ HALİME ÖZKE İÇİN TEK YÜREK: "DUALARIMIZ SENİNLE"
NİHAYET BİTTİ
NİHAYET BİTTİ

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim