• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Pamukkale
  3. Denizli Yağlı Güreşleri'nde Pamukkaleli pehlivanlar 11 madalya kazandı
Pamukkale
Yayınlanma: 25 Eylül 2023 - 16:51

Denizli Yağlı Güreşleri'nde Pamukkaleli pehlivanlar 11 madalya kazandı

Pamukkale
25 Eylül 2023 - 16:51
3 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Denizli Yağlı Güreşleri’nde Pamukkaleli pehlivanlar 11 madalya kazandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Pamukkale Belediyesi işbirliğinde düzenlenen “Denizli Yağlı Güreşleri” 500 pehlivanın katılımıyla kıran kırana mücadelelere ev sahipliği yaptı. Pamukkale BelediyesporKulübü pehlivanlarının da kispet giydiği bu büyük organizasyonda mavi-beyazlı kulüp güreşçileri 11 madalya kazandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi işbirliğinde düzenlenen “Denizli Yağlı Güreşleri”nde altın kemer sahibi, 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Yusuf Can Zeybek oldu. Kırkpınar şampiyonası başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen güreş müsabakalarına isimlerini en üstlere yazdıran pehlivanların katıldığı “Denizli Yağlı Güreşleri”nde 500 pehlivanın kıran kırana süren müsabakalarına tanıklık edildi. Yusuf Can Zeybek, Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Recep Kara, Fatih Atlı, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur ve Mustafa Taş gibi başpehlivanların nefes kesen mücadelelerini izlemek için binlerce güreşsever Albayrak Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’ne akın etti.14 boyda gerçekleşen Denizli Yağlı Güreşleri’nin ağası iş insanı Hayati Işık olurken, Kırkpınar Güreşleri’nin finali benzeri bir final yaşandı. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Denizli Yağlı Güreşlerinde başpehlivan, final mücadelesinde efsane isim Ali Gürbüz'ü yenerek Kırkpınar başpehlivanlığı unvanını da kazanan Yusuf Can Zeybek oldu.

PAMUKKALE BELEDİYESPOR GÜREŞÇİLERİNDEN 11 MADALYA

 

Pamukkale BelediyesporKulübü adına “Denizli Yağlı Güreşleri”ndepehlivanlar da boy gösterdi. Kendi boylarında kıyasıya mücadele eden mavi-beyazlı kulübün güreşçileri, 3 altın, 2 gümüş ve 6 bronz olmak üzere 11 madalyanın sahibi oldular. Kendi evlerinde güreşen sporculardanMinik 1 boyunda Daniel Erfani, Minik 2 boyunda Ali Bakan ve Teşvik 1 boyunda Ercan Bakan rakiplerini geride bırakarak altın madalya almaya hak kazandı. Teşvik 2 boyunda Osman Şimşek  ve Küçük Orta büyük boyda Eren Piren gümüş madalya almaya hak kazanırken, Minik 1 boyunda Cumhur Abay üçüncü, Minik 2 boyunda Hüseyin Umut Alver ve Semih Gün, Teşvik 2 boyunda Niyazi Ege Yatkın, Küçük Orta küçük boyda Yılmaz Bakan ve Başaltı boyunda Erhan Yılmaz üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldular. Pamukkale Belediyespor Onursal Başkanı ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak spora ve sporcuya önem veriyoruz. Gençlerimizi sporun her alanında destekliyoruz. Pamukkale Belediyespor çatısı altında 14 branşta gençlerimizi yetiştiriyoruz. Güreşde bu branşlardan biri. Güreş alanında sporcularımız gerçekten önemli başarılar elde ediyorlar. Geleceğin başpehlivanları Pamukkale’de yetişiyor diyebilirim. Evimizde, şehrimizde, 500 pehlivanın arasından Pamukkaleli pehlivanlarımızda vardı. Her biri kendi boylarında çok iyi mücadele etti. Her birini tebrik ediyorum” dedi.

BEYTULLAH SARI’YA PLAKET

Öte yandan geçtiğimiz aylarda meydana gelen kazada kendisi gibi güreşçi olan ağabeyi Burak Sarı ve babası Bekir Sarı ile yakınları Adem Yüce ve Oktay Yüce’nin hayatını kaybeden milli güreşçi Beytullah Sarı da “Denizli Yağlı Güreşleri”ni izledi. “Güreşin Altın Çocuğu” lakabıyla bilinen genç sporcuya hem sporseverler hem de protokol üyeleri büyük ilgi gösterdi. Pamukkale Belediyespor çatısı altında spor yaşamını sürdüren başarılı sporcu katıldığı her organizasyondan altın madalya ile dönerek 1,5 yılda 40’a yakın altın madalya kazanan Sarı, henüz 15 yaşında olmasına rağmen adından başarıyla söz ettirmeyi başarmıştı. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun,Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki tarafından plaket takdim edildi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Beytullah bizlerin gururu oldu. Maalesef üzücü bir kaza yaşandı. Ne kazanın ne de kaybettiklerimizin telafisi elbette mümkün değil. Beytullah kardeşimizin her zaman yanındayız, destekçisiyiz. Bizlere çok güzel gururlar yaşattı. Kendisini tekrardan müsabakalarda görmek istiyoruz. Şu an istirahat döneminde ve tedavisine devam ediliyor. En kısa sürede yine başarılarına başarı katmaya devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
PAMUKKALE BELEDİYE MECLİSİ'NDE GÖREV DAĞILIMI TAMAMLANDI
PAMUKKALE BELEDİYE MECLİSİ'NDE GÖREV DAĞILIMI TAMAMLANDI
ORC Endeksinde Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur İlk 5’te
ORC Endeksinde Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur İlk 5’te
BÜYÜK MENDERES İÇİN GÜÇ BİRLİĞİNE PAMUKKALE BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI
BÜYÜK MENDERES İÇİN GÜÇ BİRLİĞİNE PAMUKKALE BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Pamukkale Belediyesi fırtınaya karşı sabaha kadar görev başındaydı
Pamukkale Belediyesi fırtınaya karşı sabaha kadar görev başındaydı
Denizli'nin Sürgün Yeri Artık Kaz Dağları: Doğanın Savunucuları Kaz Dağları'nda Buluştu!
Denizli'nin Sürgün Yeri Artık Kaz Dağları: Doğanın Savunucuları Kaz Dağları'nda Buluştu!

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim