• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Deprem uzamanı Görür: "Dirençli kentler oluşturmalıyız"
Genel
Yayınlanma: 06 Mart 2024 - 12:19

Deprem uzamanı Görür: "Dirençli kentler oluşturmalıyız"

Genel
06 Mart 2024 - 12:19
1 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Deprem uzamanı Görür:
Denizli Sanayi Odası (DSO) organizasyonuyla Prof. Dr. Naci Görür’ün konuşmacı olarak katıldığı "Depreme Dirençli Denizli" semineri Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Deprem haftası kapsamında, 6 Şubat depremlerinin birinci yılında "Depreme Dirençli Denizli Semineri" düzenlendi.

Denizlili sanayicilerin, yerel yönetim temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşları yetkilerinin ve Denizli halkının katılım sağladığı seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem felaketi sonrasında yaşanılanlara değinerek, "DSO olarak vatandaşlarımızı depreme karşı bilinçlendirmek ve hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz bu etkinlikte, Denizli’nin depreme dirençli bir kent haline gelmesi için alınacak önlemler hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlıyoruz" dedi.



Prof. Dr. Naci Görür’ün sunumu ile devam eden seminerde, Denizli’nin deprem gerçeği ile ilgili çok önemli bilgiler paylaşan Görür, muhtemel bir depremin önüne geçilmesi için gereken adımları anlattı. Denizli tarihinde yaşanılan depremlere de konuşmasında yer veren Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem fayları üzerine oturan 24 ilden biri Denizli. Bu sebeple, dirençli bir kent yapısı oluşturmak ve bilinçlendirme faaliyetleri Denizli halkı için önem teşkil etmektedir" dedi.


Konumu itibarıyla Denizli’nin topografik yapısının incelenerek, fay ve risk analizlerinin yapılması gerektiğini vurgulayan Görür, sunumunun sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Yoğun ilgi gösterilen etkinliğin sonunda Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Prof. Dr. Naci Görür’e günün anısına Çeşm-i Bülbül takdim ederek teşekkürlerini sundu.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Başkan Zengin, “23 Nisan’ı yeniden bayram yapana dek mücadelemiz sürecek”
Başkan Zengin, “23 Nisan’ı yeniden bayram yapana dek mücadelemiz sürecek”
Denizli'de Eğitimciler Ayakta,'Okullarda Ölmek İstemiyoruz'
Denizli'de Eğitimciler Ayakta,'Okullarda Ölmek İstemiyoruz'
DENOLDER'den Recep Yazıcıoğlu Barajı'nda
DENOLDER'den Recep Yazıcıoğlu Barajı'nda "Doğaya Saygı, Geleceğe Rastgele" Etkinliği
DENİZLİ TABİP ODASI'NDA SANDIK GÜNÜ: HEKİMLER YENİ YÖNETİMİ SEÇİYOR
DENİZLİ TABİP ODASI'NDA SANDIK GÜNÜ: HEKİMLER YENİ YÖNETİMİ SEÇİYOR
Ekrem Başer'den Çakmak ve Karahasanlı'ya modern pazar yerleri müjdesi !
Ekrem Başer'den Çakmak ve Karahasanlı'ya modern pazar yerleri müjdesi !

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim