• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Bozkurt
  3. Depremin ardından Bozkurt'ta ibadet edilecek sadece 1 cami kaldı
Bozkurt
Yayınlanma: 06 Aralık 2019 - 17:26
Güncelleme: 06 Aralık 2019 - 17:39

Depremin ardından Bozkurt'ta ibadet edilecek sadece 1 cami kaldı

Geçtiğimiz ağustos ayında 6 büyüklüğünde depremle sarsılan Denizli’nin Bozkurt ilçesinde, yıkılan ve ağır hasar gören yapılar arasında camiler de yer alınca, ilçede ibadet edilecek sadece 1 cami kaldı. İlçe merkezindeki 2 camiye ağır hasarlı olduğu için girişlerine izin verilmezken, cuma namazları başta olmak üzere cemaatle kılınan namazlar çadırda ya da vatandaşlara ait teraslarda kılınmaya başlandı.

Bozkurt
06 Aralık 2019 - 17:26
Güncelleme: 06 Aralık 2019 - 17:39
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
Depremin ardından Bozkurt'ta ibadet edilecek sadece 1 cami kaldı
Bozkurt ilçesinde 8 Ağustos ta meydana gelen ve yıkıma neden olan 6 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda yapı yıkılırken, birçoğu da ağır hasar aldı. İlçede ağır hasarlı olduğu için kapatılan ve içine girilmesine izin verilmeyen yapılar arasında ilçe merkezindeki 2 cami de yer alıyor. İlçe sakinleri tek camide ibadetlerini yerine getirmeye çalışırken, bazı vatandaşlar ise evlerinin teraslarını ya da boş olan dükkanlarını ibadete açtı. İlçe merkezine AFAD tarafından geçici olarak kurulan büyük bir çadırda ise cuma namazları gibi cemaatle kılınması farz olan namazlar kılınıyor.
Depremin hemen ardından ağır hasar alan ve acil yıkılacak yapılar arasında yer alan yaklaşık 80 yıllık Tutluca Camisi de yıkılan camilerden birisi olmuştu.
Deprem sonrası İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlar tarafından hazırlanan raporlar sonrasında ilçe merkezindeki 2 cami ağır hasarlı olarak kayıtlara girdi. Camilerin kapıları kapatılarak içlerine girilmesi yasaklandı.

Vatandaşların birçoğu namazı teras ve çadırda kıldı
Artçı depremlerin halen devam ettiği ilçede vatandaşlar bir taraftan deprem ile yaşamaya alışırken, bir taraftan da ibadetlerini yerine getirmek için uğraş veriyor.
Bugün icra edilen cuma namazında ise ilçedeki tek camide yer bulanlar namazlarını burada kılarken, yer bulamayanlar ise önceden kurulan çadırda ve bir vatandaşın hayır amaçlı hizmete açtığı iş yerinin en üst katındaki terasta kıldı.




Vatandaşlar ilçedeki camilerin onarılıp ibadete açılmasını istiyor
İlçe sakinlerinden İsmail Dönmez, kış dönemi olmasına rağmen camilerin ağır hasarlı olduğunu ve girişlerin yasak olduğu için dışarıda namaz kıldıklarını söyledi. Dönmez özellikle Salı günleri semt pazarı kurulduğundan kalabalığın daha fazla olduğunu ve cemaatin dışarı taştığını kaydederek, “Çadırda cemaat kalabalık olduğu zaman dışarı taşıyor insanlar” dedi.
Halil Dinç isimli vatandaş ise tarihi değeri olan ve ağır hasar gören camilerden birisine gerekli izinler olmadığı, yani tadilat yapılamadığını ifade ederek, “İnşallah tadilat yapıldıktan sonra camimiz ibadete açılacak ve vatandaşlar bu dertten kurtulacak. Namaz kılmak bu kadar zorlu hale getirilmemeli” ifadelerini kullandı.
Cavit Kaya isimli bir başka ilçe sakini de cami olmadığı için teras ve boş dükkan gibi büyük yerlerde namaz kıldıklarını dile getirdi.
Öte yandan, hasarlı camilerin sadece avlusu cenaze merasimleri için kullanılıyor.



ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Bozkurt'ta yaşam kalitesi artıyor
Bozkurt'ta yaşam kalitesi artıyor
Bozkurt’ta Sağlıklı Yaşam İçin Spor Salonu Açıldı
Bozkurt’ta Sağlıklı Yaşam İçin Spor Salonu Açıldı
Başkan Çelik, Ege Belediyeler Birliği Encümen Toplantısına katıldı
Başkan Çelik, Ege Belediyeler Birliği Encümen Toplantısına katıldı
Birsen Çelik'e 'Yılın En Başarılı Belediye Başkanı' ödülü
Birsen Çelik'e 'Yılın En Başarılı Belediye Başkanı' ödülü
Son Haberler
Büyük Menderes İnisiyatifi'nden Ortak Haykırış:
Büyük Menderes İnisiyatifi'nden Ortak Haykırış: "Bu Dünya Hepimizin!"
"CHP'ye Şafak, AKP'ye İhale!" – İtirafçı Aktaş'ın AKP'li Belediyelerle...
Başkan Ertemur Down Sendromlu Gülizar ve Selma'nın Gelinlik Hayali Gerçekleştirdi
Başkan Ertemur Down Sendromlu Gülizar ve Selma'nın Gelinlik Hayali...
Eşeler Dağı’nda Çıkan Orman Yangını Büyümeden Kontrol Altına Alındı
Eşeler Dağı’nda Çıkan Orman Yangını Büyümeden Kontrol Altına...
Yitip Giden Bizim Hikâyemiz
Yitip Giden Bizim Hikâyemiz
Doğan; Basına yansıyan haberler asılsızdır
Doğan; Basına yansıyan haberler asılsızdır

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim