• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. DEVLETİMİZ,TÜRK TARİHİMİZ VE TÜRKİYEMİZ
Genel
Yayınlanma: 21 Temmuz 2019 - 14:05

DEVLETİMİZ,TÜRK TARİHİMİZ VE TÜRKİYEMİZ

Ali Koçlu'nun yazısını okumak için tıklayın...

Genel
21 Temmuz 2019 - 14:05
3 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
DEVLETİMİZ,TÜRK TARİHİMİZ VE TÜRKİYEMİZ

Hepimizin bildiği gibi,Türkler tarih botunca 16 Türk Devleti kurmuşlardır.
Devletlerin,idari şekli yani rejimler ,hükümetler hep geçici olmuştur.Baki olan ise;
Devletin kendisidir.
Mevcut devletlere baktığımız zaman,bir Çin,Rusya,İngiltere,Japonya,İran,Fransa ve Almanya
Devlet ve millet olarak hep var olmuşlardır.Çinliler,milattan önce var iken,Çin setine sebep olan Hun İmparatorluğu da vardı.
Türk kavmi,Türk Milleti,tarih boyunca gördüğü ,Haçlı seferleri,Timur’un ve Moğolların saldırıları karşısında yıkılmış,tekrar toparlanarak bir Kaan’ın,bir Başbuğun başkanlığında, yeniden devlet olabilmişlerdir.
Devletlerin yıkılması ile,milletlerin kültür ve medeniyetleri de,tarihin arka odasında kalmaktadır.
16 Türk Devletinin isimleri farklı olsa bile,yeni devleti kuranlar,dağılmış bir milletin çocukları olmuştur.Bu sebeple,Anadolu ve Büyük Selçuklulardan sonraki,Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyetini kuranlar,yine tek Tanrılı Türkler ya da Müslüman olan Türklerdir.
Zira,Türklük kaderimiz bizim.Din ise sadece tercihten ibarettir.
Türklerin kurduğu bu devletler,ne yazık ki,üzülerek belirteyim,bizlerde “Sürekli Türk Tarih şuuru gelişmemiştir.”
Tarihe baktığımız zaman,Hunlardan itibaren,Uygurlar,Göktürkler,Karahanlılar,Selçuklular, Osmanlılar ve en son da,Türkiye Cumhuriyeti Devleti.Hepsi de ayrı,ayrı devletler gibi düşünülmektedir.Bir milletin tarih sahnesine çıkarken,”diriliş ve silkinişleri” dönemlerini ifade etmemektedir.
Yine üzülerek belirteyim ki; Bizde bırakın “Türk Tarih Şuurunu”,henüz tam anlamıyla “Türkiye Tarih şuuru” bile henüz tam manasıyla gelişmemiştir.
Hepimiz ve bilhassa Türk Tarihçileri,Türklerin 1071 yılında Malazgirt savaşından sonra Anadolu’ya gelerek,bu toprakları “VATAN” edindiğimiz gerçeğinde bile,tam anlamıyla bu “Milli maceramızı” bir bütünlük içinde ,aynı duygularla “İDRAK EDEMEMEKTEYİZ.”
“Emin Oktay’ın ” tarih kitabından ancak Selçuklular,Osmanlılar ve Türkiye Cumhuriyeti
Devletini,üç ayrı devletlermiş gibi düşünmekteyiz.
O zaman nerde kaldı “Devlet devamlılığımız?”
Türk milletinin bunda hiç suçu yoktur.Bize böyle öğrettiler,hala daha böyle öğretilmektedir.
Doğrusu ise;Selçuklu,Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti,bu topraklarda kurulmuş olan Türk Devletleridir.
“Büyük bir Tarih şuuru ve bilinci içerisinde,Anadolu’da kurulan,Türklerin Selçuklu devleti, Türklerin Osmanlı Devleti ve Türklerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak,üç periyodik dönemler olarak ele almak gerekir.
Bir milletin Tarihsel bütünlüğünü bozamazsınız.O zaman milletlerin Türk-İslam kültür ve medeniyetinin devamlı olduğu gerçeğine ne diyeceksiniz? Türk beyliklerini de “Fetret devrinde “ yaşanan beylikler olarak ele almak gerekir.
Türk tarihine bu şuurla ele alacak olursanız,önemli bir tarih bilinci ile “Kök duygusu” kaybolmamış olacaktır.Bize de,atalarımızdan büyük bir tarihi miras kalmış olacaktır.
Bu tarihi miraları da,hovardaca harcamamak lazım.Bu da ancak “Büyük bir tarih bilinci” sayesinde olur.Tarihi sütunları,evlerin üzerinde “yuva taşı” ya da üzerine çimento dökerek taş masa yapıp üzerinde çay içen millet olsun istemiyoruz.
Tarih,Kültür,dil,ülkü ve medeniyet birliği olmayan topluluğa,millet denmez.
Devletlerin yaşı,üniversiteleri,ordusu,medeniyeti ile bellidir.
Allaha çok şükür,Türklerin geçmişinden,tarihinden utanacak bir şeyleri yoktur.Diğer milletler,kendilerine “hayali tarihler” yazarken,Türk milleti yeter ki tarihine sahip çıkmalı. Tarih yapan biziz,o zaman Tarihi de biz yazmalıyız.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
NERUDA ,
NERUDA , "POSTACI"NIN EFSANE REPLİĞİ VE NÂZIM'A YAZDIĞI ŞİİR...
Çameli'de Gökyüzünden Yağan Buz Üreticinin Umudunu Kırdı
Çameli'de Gökyüzünden Yağan Buz Üreticinin Umudunu Kırdı
Cengiz Bektaş Şiir Ödülü İçin Başvurular Başlıyor
Cengiz Bektaş Şiir Ödülü İçin Başvurular Başlıyor
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına Mustafa Akbulut Atandı
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına Mustafa Akbulut Atandı
Merkezefendi'de Açık Hava Sinema Geceleri başlıyor
Merkezefendi'de Açık Hava Sinema Geceleri başlıyor

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim