• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Yaşam
  • Denizli Haberleri
    ÇameliPamukkale MerkezefendiAcıpayamBeyağaçBozkurtÇalÇardakGüneyHonazKaleSerinhisarTavasBuldanÇivrilBekilliBabadağBaklanSarayköy
  • Gündem
  • DENİZLİ BŞB
  • Siyaset
    Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiİYİ PartiMilliyetçi Hareket PartisiDiğer Partiler
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • DTO
  • Spor Dünya Sağlık Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Magazin Eğitim Genel
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. DTO ÇEK SAHTEKARLIĞI İLE MÜCADELEYE BAŞLADI
Ekonomi
Yayınlanma: 21 Şubat 2017 - 10:29

DTO ÇEK SAHTEKARLIĞI İLE MÜCADELEYE BAŞLADI

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, çek sahtekarlarıyla mücadelede biz de varız dedi.

Ekonomi
21 Şubat 2017 - 10:29
2 dk okunma süresi
A
Büyüt
A
Küçült
DTO ÇEK SAHTEKARLIĞI İLE MÜCADELEYE BAŞLADI
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye Bankalar Birliği ve Kredi Kayıt Bürosu ile ortaklaşa “Karekodlu Çek” uygulamasının anlatılacağı eğitim semineri düzenlediklerini açıkladı. İş dünyası ve finans sektörünün temsilcilerini seminere davet eden Erdoğan, “Çek sahtekarlığıyla mücadele ekonominin tüm dinamiklerinin bilgilenmesiyle mümkün olacaktır. Biz de Denizli Ticaret Odası olarak düzenlediğimiz eğitim semineri ile bu mücadeleye destek veriyoruz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) işbiriliğinde hayata geçirilen “Karekodlu Çek “ uygulaması, Çek Kanunundaki değişiklikleri de içeren 6728 sayılı “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun” kapsamında 1 Ocak 2017 itibariyle 01.01.2017 tarihinde zorunlu hale getirildi. Uygulama gereği bu tarihten itibaren bankalarca çek hesabı sahiplerine karekodsuz çek yaprağı verilmemeye başlandı.

AMAÇ SAHTEKARLIKLA MÜCADELE

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, düzenlemenin çek sahtekarlığıyla mücadele için yürürlüğe konulduğunu belirterek, “Karekod sistemi ile lehdarın tüm ödeme geçmişinin ortaya çıkması sağlanacaktır. Bu yolla piyasada çeke duyulan güvenin arttırılması ve karşılıksız çekin engellenmesi amaçlanmakta olup, dolayısıyla karekodlu çek uygulaması ile iç piyasaya şeffaflık getirilirken karşılıksız çek sayısının azaltılması ve çek sahtekarlıklarının önüne geçilmesi de hedeflenmektedir” dedi.

BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE DAVET

Çek sahtekarlığıyla mücadelede ekonominin bütün dinamiklerinin konu hakkında bilgilenmesinin ve işbirliğinin büyük önem taşıdığını vurgulayan DTO Başkanı Erdoğan, “Bu çerçevede Denizli Ticaret Odası olarak hem Çek Kanunu’ndaki son değişikliklerin hem de karekodlu çek uygulamasının irdeleneceği ‘Çek Kanunundaki Son Değişiklikler ve Karekodlu Çek Uygulaması’ bir bilgilendirme toplantısı düzenledik. Seminer 24 Şubat Cuma günü saat 14.00 -17.00 saatleri arasında odamız konferans salonunda gerçekleştirilecek. DTO olarak her yenilik hakkında olduğu gibi karekodlu çek konusunda da üyelerimizin bilgilendirilmesi adına düzenlediğimiz seminere iş dünyasının ve finans sektörünün temsilcilerini davet ediyorum. DTO, benzer çalışmalarla çek sahtekarlığıyla mücadeleye destek olmayı sürdürecektir” dedi.

Bilgilendirme seminerinin açış konuşmasını DTO Başkanı Uğur Erdoğan, yapacak. Seminerde Bankalar Birliği Genel Sekreteri Dr. Ekrem Keskin ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Genel Müdürü Kasım Akdeniz katılımcıları bankacılık sektöründeki gelişmeler ve karekodlu çek uygulaması hakkında bilgilendirecek, soruları yanıtlayacak. Seminer ücretsiz olacak.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Emekliye Zam Meclis'ten Geçti: En Düşük Aylık 16.881 TL Oldu
Emekliye Zam Meclis'ten Geçti: En Düşük Aylık 16.881 TL Oldu
Yasin Öztürk;
Yasin Öztürk; "Denizli'de Fabrikalar Kapanıyor, Umutlar Tükeniyor"
Şişecam, Denizli'deki Üretimine Son Veriyor: Fabrika Kırklareli'ne Taşınıyor
Şişecam, Denizli'deki Üretimine Son Veriyor: Fabrika Kırklareli'ne Taşınıyor
Otobüs, Minibüs ve Taksilerde Yeni Tarife 1 Temmuz’da Başlıyor
Otobüs, Minibüs ve Taksilerde Yeni Tarife 1 Temmuz’da Başlıyor
Son Haberler
Aydın-Denizli otoyolunda kaza, 3 yaralı
Aydın-Denizli otoyolunda kaza, 3 yaralı
Başkan Kepenek’in Acı Günü: Annesi Cavide Ayşe Kepenek Hayatını Kaybetti
Başkan Kepenek’in Acı Günü: Annesi Cavide Ayşe Kepenek Hayatını...
Tarihi Demirciler Çarşısı'nda Korkutan Yangın: Kaleiçi'nde Bir Ayda İkinci Yangın Paniği
Tarihi Demirciler Çarşısı'nda Korkutan Yangın: Kaleiçi'nde Bir Ayda...
Tavas’ta Çalıntı Samanla Dolu Kamyonet Yandı: Sürücü Yaralı
Tavas’ta Çalıntı Samanla Dolu Kamyonet Yandı: Sürücü Yaralı
Denizli Büyükşehir’den dar gelirliye yeni destekler: Tüp, beslenme, kırtasiye, kart, dergi, dijital eğitim
Denizli Büyükşehir’den dar gelirliye yeni destekler: Tüp, beslenme,...
Sıra onlara geldi
Sıra onlara geldi

Ana Sayfa
Yaşam
Denizli Haberleri
Gündem
DENİZLİ BŞB
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
DTO
Spor
Dünya
Sağlık
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Magazin
Eğitim
Genel
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim