Ege’nin nabzı bu kez Denizli’de attı. Ege Belediyeler Birliği’nin 2026 yılı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantının en kritik başlığı ise birlik başkanlığı seçimiydi.

Delegelerin takdiriyle mevcut başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, yeniden Birlik Başkanlığı görevine seçildi. Çavuşoğlu, seçim sonrası yaptığı değerlendirmede bu görevi bir “onur” olarak nitelendirdi.

Çavuşoğlu, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Demokrasinin yerelden büyümesi ve adaletli bir yönetim anlayışının yaygınlaşması için çalışmayı sürdüreceğiz” mesajını verdi.

Toplantıda yalnızca seçim yapılmadı. Aynı zamanda birliğin yeni yönetim kadrosu da şekillendirildi. Üye belediyelere yönelik ekipman destekleri teslim edilerek, yerel hizmet kapasitesinin artırılması adına somut adımlar atıldı.
Çavuşoğlu, Ege genelinde dayanışma vurgusu yaparak, “Tüm belediyelerimizle birlikte daha güçlü bir yerel yönetim yapısını inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.
Açıklamasının sonunda ise kendisine destek veren delegelere ve yol arkadaşlarına teşekkür etti.




